Το πρώτο βήμα για να περάσει και τυπικά η Κωτσόβολος στη ΔΕΗ.

Την ερχόμενη Τρίτη 21/11 γίνεται το πρώτο βήμα για να περάσει και τυπικά η Κωτσόβολος στη ΔΕΗ.
Στο κτίριο γραφείων που βρίσκεται στον αριθμό 10 της York Road, θα πραγματοποιηθεί νωρίς το πρωί η γενική συνέλευση των μετόχων της Currys για την έγκριση πώλησης της αλυσίδας.
Συγκεκριμένα, η πώληση αφορά την Dixons South East Europe, την εταιρεία συμμετοχών υπό την οποία τρέχουν οι δραστηριότητες της Κωτσόβολος σε Ελλάδα και Κύπρο. Με βάση τη συμφωνία ΔΕΗ - Currys το enterprise value του deal αποτιμάται σε €200 εκατ., χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο δανεισμός και τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας η οποία στην τελευταία οικονομική χρήση (1.5.2022 – 30.4.2023) είχε έσοδα 733 εκατ. EBITDA 49 εκατ. και σχεδόν μηδενικό τραπεζικό δανεισμό.
Η Currys θα υποδεχθεί με χαρά την πώληση της Κωτσόβολος αφού θα αξιοποιήσει τα κεφάλαια από το deal για να μειώσει τον δανεισμό της (έχει καθαρό δανεισμό της τάξης των 100 εκατ. ευρώ) και κυρίως για να αντιμετωπίσει το καθαρό έλλειμμα του συνταξιοδοτικού ταμείου των εργαζομένων της. 
Στη ΔΕΗ εκτιμούν ότι όλες οι διαδικασίες για την απόκτηση της Κωτσόβολος θα έχουν ολοκληρωθεί προς τα τέλη του πρώτου τριμήνου 2024.