ΣΥΡΙΖΑ: Με γεύμα επιχείρησε να τονώσει το ηθικό των βουλευτών του ο Κασσελάκης

Την τόνωση του ηθικού και της συντροφικότητας μετά τη διάσπαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ο πρόεδρος του κόμματος παραθέτοντας χθες το βράδυ γεύμα στους 36 βουλευτές του κόμματος σε γνωστό στέκι στο Παγκράτι.

Γεύμα στους 36 Βουλευτές του κόμματός του παρέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε μια προσπάθεια να τονωθεί το ηθικό των Βουλευτών μετά τη μεγάλη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να τονώσει το κλίμα συντροφικότητας στην ΚΟ ενόψει και της δύσκολης μάχης του προϋπολογισμού.

Οι βαλκανικές νότες που έπαιζαν μουσικοί του δρόμου στο γνωστό πολιτικό και δημοσιογραφικό στέκι του Παγκρατίου σήκωσαν τον Στέφανο Κασσελάκη από το τραπέζι.

Βγήκε από το κατάστημα για να τους ακούσει και φάνηκε το ευχαριστιέται ιδιαίτερα.

Λίγο νωρίτερα πάντως το κλίμα στην Πολιτική γραμματεία βάραινε απότομα, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά αποχώρησε κατά τη διάρκεια τη συνεδρίασης και την ώρα που το λόγο είχε πάρει ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Κάποια από τα μέλη σάστισαν με τους γραμματείς του κόμματος να τον ψάχνουν στο τηλέφωνο για να ενημερώσουν στη συνέχεια ότι ο κ. Κασσελάκης είχε ένα ραντεβού.

«Υπήρξε μια ήπια κριτική σε σχέση με τον προσανατολισμό μας. Όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έχουν εκλεγεί από τη βάση του κόμματος θυμίζω, έχουν κατακτήσει το σεβασμό απέναντι και στο όργανο και το καταστατικό», δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Ενοχλημένοι και με αιχμές για απαξίωση του οργάνου ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζήτησαν να βγουν από το κατάλογο των ομιλητών.

Η ομάδα των 11 που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει τα επόμενα βήματα της μέχρι την επίσημη σύσταση της νέα ΚΟ της Αριστεράς με τον Αλέξη Χαρίτση που θα αναλάβει επικεφαλής της ομάδας στη Βουλή να δίνει ραντεβού στις ευρωεκλογές για το νέο πολιτικό φορέα που είναι στα σκαριά.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε:

«Να συνενώσουμε δυνάμεις. Όχι μόνοι μας. Να προχωρήσουμε μαζί με άλλους. Η εποχή μας απαιτεί αυτή τη συνένωση δυνάμεων. Θεωρούμε ότι οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς μπορούν να συναντηθούν με τα δυνάμεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας. Μπορούμε να συμπορευθούμε και στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές και εκεί θα κάνουμε ταμείο».

Ενώ, ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Δεν είναι καλύτερα όταν φεύγουν κάποιοι από ένα κόμμα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί περνά λιγάκι αυτό σε μια αντίληψη. Αισθάνομαι άσχημα γιατί αδυνάτισε ένα κόμμα προοδευτικό και αριστερό. Θεωρώ ότι λάθος η επιλογή των πρώην συντρόφων».

Με την νέα ΚΟ της Αριστεράς των 11 που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτείται και θεσμικά στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα οι δυο πλευρές των άλλοτε συντρόφων διαβεβαιώνουν ότι δεν θα αντιπολιτευτούν ο ένας τον άλλο.

πηγη  https://www.megatv.com/

Δημοφιλή Αρθρα