"Νέα Αριστερά" τo όνομα του νέου κόμματος των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων παρουσίασαν απόψε οι 11 βουλευτές, που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑτο όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πρόκειται για τους: Αλέξη Χαρίτση, Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νάσο Ηλιόπουλο, Σία Αναγνωστόπουλου , Θεανώ Φωτίου, Πέτη Πέρκα, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Μερόπη Τζούφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Φερχάτ Οζγκιούρ. 

Το όνομα της νέας πρωτοβουλίας, για το οποίο έγινε σύσκεψη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, είναι τελικά "Νέα Αριστερά". 

Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της ΚΟ που συγκροτείται μετά τη διάσπαση είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Νάσο Ηλιόπουλο, ενώ η Πέτη Πέρκα αναλαμβάνει ρόλο γραμματέα.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους οι "11" είχαν κάνει λόγο για την παρουσίαση ενός συνεκτικού σχεδίου για μια "προοδευτική, οικολογική, αριστερή, εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα".

Στη σημερινή εκδήλωση, τον λόγο πήραν αρχικά η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και αμέσως μετά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ακολούθησε η ομιλία του Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος ανακοίνωσε το όνομα, αφού πρώτα έκανε εκτενή αναφορά στην κυβέρνηση 2015-2019, λέγοντας ότι όλα τα μέλη του νέου εγχειρήματος αισθάνονται υπερηφάνεια για την τετραετία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας μεταξύ άλλων για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι πρώτες εικόνες

"Νέα Αριστερά" τo όνομα του νέου κόμματος των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ
Δημήτρης Τζανακόπουλος
Νίκος Βούτσης
Πάνος Σκουρλέτης
Πέτη Πέρκα
Γιώργος Σταθάκης
Νίκος Μπίστης
Εκδήλωση 11
Γιώργος Βαρεμένος
Αννέτα Καββαδία
Νάσος Ηλιόπουλος
Ευκλείδης Τσακαλώτος
Κώστας Πουλάκης
Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξης Χαρίτσης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι τη στιγμή που οι "11" ετοιμάζονταν για τις ανακοινώσεις τους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραχωρούσε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Πρώτη επίσημη διαφοροποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα οι 10 από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψαν την πρώτη κοινοβουλευτική τους διαφοροποίηση με την πολιτική της Κουμουνδούρου.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια, που είχε ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση σε άρθρα του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια, όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές της "Ομάδας Αχτσιόγλου" και της "Ομπρέλας", δήλωσαν "παρών", με εξαίρεση τον μουσουλμάνο βουλευτή Φερχάτ Οσκιούρ που συντάχθηκε με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισε.

 

πηγη  thetoc.gr

Δημοφιλή Αρθρα