Είχαν προηγηθεί δύο τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση τα οποία οδήγησαν την αστυνομία στο σημείο που βρέθηκε η σορός. Έκτοτε η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών οι οποίοι φέρεται να διέφυγαν με μηχανή.

Το πυρπολημένο όχημα βρέθηκε στην οδό της Αγίας Αικατερίνης όπου έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις για να σβήσουν την φωτιά. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν το αμάξι πήρε φωτιά από τους πυροβολισμούς ή εάν οι δράστες της δολοφονία πυρπόλησαν οι ίδιοι το αυτοκίνητο.

Εντός του καμένου οχήματος η αστυνομία εντόπισε ένα καλάσνικοφ ενώ τον Μάιο του 2019 είχε δολοφονηθεί η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία. Το όνομα της δολοφονημένης πρώην συζύγου ήταν Φρέντα Καρζή και η σορός της είχε βρεθεί στα σκαλοπάτια του σπιτιού της.

Ο Χρήστος Γιαλιάς δραστηριοποιούνταν επίσης στο χώρο των φορτοεκφορτώσεων. Είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές διότι είχαν βρεθεί στην κατοχή του μεγάλες ποσότητες όπλων μεταξύ των οποίων και καλάσνικοφ. Αναφέρεται ακόμη πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε εμπλακεί στο παρελθόν, πάντα κατά τις Αρχές σε διακίνηση ναρκωτικών καθώς και σε υπενοικιάσεις Πακιστανών εργατών οι οποίοι απασχολούνταν σε εργοστάσια και αγρούς στο Θριάσιο. Επίσης αναφέρεται πως ο Χρήστος Γιαλιάς είχε ασχοληθεί στο παρελθόν και με το ποδόσφαιρο και είχε ηγηθεί της ποδοσφαιρικής ομάδας των Τρικάλων από το 2015  έως το 2017.

πηγη  https://www.zougla.gr/