Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες από το ραντεβού «θανάτου» – Τα...

Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει σήμερα (2.10.2023) την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των 87 συλληφθέντων από το απόγευμα της Κυριακής με το κατηγορητήριο και κάνει λόγο για οπαδικό ραντεβού «θανάτου» στη Νέα Ιωνία, δηλαδή ποιοι από αυτούς θα οδηγηθούν στην Ευελπίδων προκειμένου να τους αποδοθούν κατηγορίες.
 

Δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα: Η μητέρα έγινε “ασπίδα” για να...

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για το άγριο έγκλημα στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου ένας 74χρονος άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε τον επί 10 χρόνια 50χρονο φίλο του μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης του, γιατί νόμιζε ότι «κάτι του έβαλαν στο ποτό».
 

Ένοπλος λήστεψε πρακτορείο ΟΠΑΠ

Κόρινθος: Ένας άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μπούκαρε σε πρακτορείο ΟΠΑΠ και υπό την απειλή όπλου, αφαίρεσε από το ταμείο άγνωστο χρηματικό ποσό και ύστερα τράπηκε σε φυγή.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ, με τους αστυνομικούς να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άνδρα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 

Δημοκοπήσεις: Τι έδειξαν οι τέσσερις πρώτες έρευνες

Ωστόσο, η «έκπληξη» δεν έγινε: Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να τάραξε τα νερά στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν επηρέασε όμως την κυριαρχία της Ν.Δ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος και με τεράστια διαφορά από τον τρίτο σε σειρά αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος πρέπει να αντιμετωπίσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους και να πείσει για την πολιτική του ουσία. Ηδη οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν διαρροή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ σαν «απάντηση» στο… φαινόμενο Κασσελάκη που τροφοδότησε τις τηλεοπτικές οθόνες με… life style υλικό.
 

Στα ύψη οι τιμές των τροφίμων και το 2024 - Τουλάχιστον 30 χώρες έχουν...

Μεγάλες εξαγωγικές δυνάμεις λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον υψηλό πληθωρισμό στα τρόφιμα 
 

Σκότωσε τον φίλο του μπροστά στην ανήλικη κόρη του (βίντεο)

Πως συνέβη η τραγωδία με θύμα έναν 50χρονο, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι, ενώπιον τριών παιδιών! Απο τα πυρά τραυματίστηκε η σύζυγος του θύματος.
 

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Με ενωτική διάθεση εμφανίστηκε χθες ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης στην παρθενική του τηλεοπτική εμφάνιση στο Star μετά την εκλογή του, ρίχνοντας γέφυρες προς όλες τις «φυλές» και «φατρίες» του κόμματος. Εν μέσω βολών και αιχμών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, χαμηλών πτήσεων στις δημοσκοπήσεις, αλλά και σειράς επιμέρους αντιδράσεων βουλευτών και στελεχών από τις πρώτες-και κατά γενική ομολογία εν θερμώ- αποφάσεις του, ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε χθες να κατευνάσει την εσωκομματική «Βαβέλ», δηλώνοντας πίστη στις διαδικασίες του πολιτικού του φορέα.

  Όπως είπε ο κ. Κασσελάκης, «θα σεβαστώ 100% και το καταστατικό μας και τα συλλογικά όργανα, με δεσμεύουν», αλλά την ίδια στιγμή «δεν πρέπει να παριστάνουμε ότι όλοι ξέρουμε τις λύσεις επειδή είμαστε ένα όργανο σ’ έναν κλειστό χώρο. Αυτό είναι αλαζονεία», τόνισε με νόημα, με το βλέμμα στραμμένο στο μπαράζ σκληρής κριτικής που συνόδευσε την εκλογή του. Στο πλαίσιο αυτό, αποκάλυψε ότι επιδίωξε δύο φορές να συναντήσει τον πρώην Υπουργό, Νίκο Φίλη χωρίς ανταπόκριση και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης του έκτακτου συνεδρίου, παραπέμποντας στα συλλογικά όργανα του κόμματος.
  Σε ιδεολογικό επίπεδο, «η Αριστερά δεν πρέπει να φοβάται την κανονικότητα» περιέγραψε ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και δήλωσε Αριστερός, τοποθέτησε τον εαυτό του σε ρόλο «υπηρέτη» αντί «ιδιοκτήτη του κόμματος», ενώ στις προγραμματικές του θέσεις προέταξε το κοινωνικό κράτος με ονομαστικές αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς, ωστόσο, να περιγράψει ενδελεχώς ένα άλλο, παραγωγικό μοντέλο, αλλά και ένα πρώτο περίγραμμα μελλοντικών μεταρρυθμίσεων. Αντίθετα, χαρακτήρισε την επενδυτική βαθμίδα ευπρόσδεκτη, αν και «στην ουσία είναι ότι έχουμε φτωχοποιήσει τον Έλληνα», όπως δήλωσε, ιεραρχώντας παράλληλα ανάμεσα στις προτεραιότητές του τις: «Στέγη, Αποκέντρωση, Πράσινη Μετάβαση, και κοινωνικό κράτος».

Επόμενα βήματα

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προανήγγειλε νέα περιοδεία του στους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες από την συχνότητα του Star, η οποία θα πραγματοποιηθεί, κατά πληροφορίες, την Δευτέρα στη Θεσσαλία, καθώς επιλογή της Κουμουνδούρου είναι να στηριχθεί ισχυρά η υποψηφιότητα του κ. Κουρέτα, για να ακολουθήσουν οι Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Ελλάδας αντίστοιχα, με τον κ. Κασσελάκη να «γράφει χιλιόμετρα» σε προσωπικό επίπεδο για την υποστήριξη των υποψήφιων Περιφερειαρχών. Η είσοδός του για τα καλά στην αυτοδιοικητική κούρσα αφήνει ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης του ταξιδιού του στην Κύπρο. Αντίθετα, για πρώτη φορά μπήκε επίσημα χθες στη συζήτηση μεταξύ των στελεχών της νέας ηγετικής ομάδας η σύγκληση των κομματικών οργάνων. Υπό αυτό το πρίσμα, την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώ στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν και οι τομείς κοινοβουλευτικής δράσης του κόμματος, καθώς η κατανομή ρόλων εντός του Κοινοβουλίου ξεσήκωσε ισχυρές εσωκομματικές αντιδράσεις, με την Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη να ζητά χθες «περίοδο χάριτος» για την ενημέρωση του Προέδρου.
  Ανάμεσα στους «πονοκεφάλους» της νέας ηγεσίας είναι ο ρόλος «υπερσυντονιστή» των ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τον οποίο φέρεται να αναλαμβάνει ο Βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, χωρίς, ωστόσο, οι σχετικές αποφάσεις να έχουν προσώρας οριστικοποιηθεί, καθώς στα μέσα του καλοκαιριού η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανανέωσε τη θητεία του Αλέκου Φλαμπουράρη για κάποιο διάστημα. Επιπλέον, νέο «μέτωπο» σημειώθηκε χθες με τη Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη μετά τις πληροφορίες που -σύμφωνα με την ίδια- έχουν διαρρεύσει στον Τύπο «ότι μπορεί να αντικατασταθώ στο Συμβούλιο της Ευρώπης». «Θα αποτελέσει πολιτικό casus belli αν συμβεί αυτό όχι γιατί πρόκειται για την Νίνα Κασιμάτη ή τον οποιοδήποτε βουλευτή» τόνισε στον Real FM η Βουλευτής, συμπληρώνοντας πως «όποιοι κάνουν τις διάφορες εισηγήσεις δεν του παρέχουν καλές υπηρεσίες και θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να έχει ο κ. Κασσελάκης μια απευθείας γνώση με τα πράγματα αντί να του φιλτράρονται οι πληροφορίες».

Οι αρρυθμίες, άλλωστε, που καταγράφηκαν με το «καλημέρα» της προεδρίας Κασσελάκη φαίνεται πως δεν απουσιάζουν από την δημοσκοπική αποτύπωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εμφανίζεται σε ποσοστά χαμηλότερα των εθνικών εκλογών του Ιουνίου και στις τρεις δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν χθες, την ώρα που για την κοινή γνώμη έχει εμπεδωθεί, όπως φαίνεται, η πιθανότητα διάσπασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της ALCO για τον Alpha, την εκλογή Κασσελάκη η εικόνα των πολιτών για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 40% χειρότερη, 17% το ίδιο κακή, 12% το ίδιο καλή και 14% καλύτερη. 17% δεν γνωρίζει και δεν απαντά.
  Συγκεκριμένα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 37% λέει καλύτερη, το 29% το ίδιο καλή, το 23% χειρότερη και το 2% το ίδιο κακή. Το 9% δεν γνωρίζει, δεν απαντά.
 
Ποσοστά… Ιουνίου του 2012 τείνει να αγγίξει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, αφού στην πρόθεση ψήφου (εάν δηλαδή οι εκλογές διεξάγονταν την προσεχή Κυριακή), η ΝΔ έχει προβάδισμα ακριβώς 16 ποσοστιαίων μονάδων. Ειδικότερα:

ΝΔ 29,7

ΣΥΡΙΖΑ 13,7

ΠΑΣΟΚ 10,2

ΚΚΕ 7,7

Σπαρτιάτες 3,1

Ελληνική λύση 6,1

ΝΙΚΗ 3,6

Πλεύση 2,6

Παρόμοια, σχεδόν, εικόνα και στη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 17% έναντι 32,5% της ΝΔ.

«Με ανησυχεί επίσης η εικόνα που έδειξε η χθεσινή (σσ προχθεσινή) δημοσκόπηση, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., λίγες μέρες μετά από την εκλογή του προέδρου παραμένει σε ποσοστά χαμηλότερα από αυτά που καταγράψαμε στις εθνικές εκλογές, και που δείχνει ότι ακόμη και το γεγονός της εκλογής του νέου προέδρου προσλαμβάνεται από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με έναν τρόπο διχασμένο. Το 47% το θεωρούν μια θετική εξέλιξη, 42% αρνητική. Γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ» σχολίασε από πλευράς του χθες ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης, εξακοντίζοντας τα βέλη της κριτικής του προς την νέα ηγεσία. Σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «ο κόσμος περιμένει από εμάς, από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δυναμική αντιπολίτευση, ενότητα, δημοκρατικές διαδικασίες, αποφυγή λαθών που τορπιλίζουν και υπονομεύουν το εσωκομματικό κλίμα. Όχι μόνο selfie και εσωκομματικό μπάχαλο» περιέγραψε, για να παρατηρήσει πως «με προβληματίζει ότι ο νέος πρόεδρος, ο Στέφανος Κασσελάκης, τα έκανε… μούσκεμα στις διαδικασίες για την αντικατάσταση Θεοχαρόπουλου και Καλπάκη».

Αίσθηση, παράλληλα, προκάλεσε και η τοποθέτηση του πρώην προέδρου της Βουλής και στελέχους της ιστορικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκου Βούτση, ο οποίος ανέφερε πως «παίχτηκε κάτι που είναι προβληματικό. Χωρίς να γίνει συζήτηση για τις αιτίες της εκλογικής ήττας και της υποχώρησης κυκλοφόρησε ένα σενάριο κυνηγιού μαγισσών ότι κάποιοι είναι υπονομευτές. Ήταν εμβρυουλκός για να παρουσιαστεί η άλλη υποψηφιότητα (σ.σ. ο Στέφανος Κασσελάκης) ως οιονεί αντισυστημική και περιβεβλημένη από την υποστήριξη Τσίπρα». «Μη όντας βουλευτής και χωρίς να έχει εξοικείωση, κατά δική του ομολογία, στην πολιτική και το πρόγραμμά μας θα αντιμετωπίζει δυσκολίες και θα είμαστε αναποτελεσματικοί στην αντιπολίτευση» προέβλεψε ο κ. Βούτσης, τη στιγμή που «δε με εκφράζει ο Κασσελάκης ως αρχηγός του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, σύμφωνα με το τελευταίο συνέδριο. Αύριο, αν αλλάξει αυτό, αλλάζουν και τα δεδομένα», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ες αύριον η «Ομπρέλα»

Σε αυτό το κλίμα, τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθουν στα συλλογικά όργανα, αλλά και θα τοποθετούνται στο εξής στη δημόσια σφαίρα αναμένεται να συναποφασίσουν σε πανελλαδική -διαδικτυακή- συνέλευση τα μέλη της «Ομπρέλας» στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εστιάζοντας, κατά πληροφορίες, σε δύο σημεία. Αφενός στην ανάγκη να συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, για να συζητηθεί η πολιτική γραμμή μετά την ανάδειξη νέου Προέδρου. Σημειωτέον ότι η Πολιτική Γραμματεία, είναι εκείνη που ως αρμόδιο συλλογικό όργανο συγκαλεί την Κεντρική Επιτροπή. Και αφετέρου, κατά πληροφορίες, η Κεντρική Επιτροπή να δρομολογήσει τις διαδικασίες έκτακτου Συνεδρίου τον Νοέμβριο, εφαρμόζοντας την προηγούμενη απόφαση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου, τον περασμένο Ιούλιο. Πάντως, το γεγονός, ότι ενώ αρχικά οι διαρροές από την πλευράς πηγών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τοποθετούσαν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 22 Οκτωβρίου, εντούτοις αργά χθες το απόγευμα η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος απέφυγε να δημοσιοποιήσει σχετική ημερομηνία, παραπέμποντας το θέμα για… μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογες.   πηγη : www.protothema.gr
 

Ακραία η βία μεταξύ ανηλίκων: Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ κοριτσιών σε...

Ακραίες διαστάσεις έχει πάρει η βία μεταξύ ανηλίκων. Το OPEN φέρνει στο «φως» νέο βίντεο - ντοκουμέντο από άγριο ξυλοδαρμό σε δημοτικό σχολείο στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. 
 

Market Pass: Ξεκινά η δεύτερη φάση της καταβολής – Ποιοι θα πληρωθούν...

Μέρα πληρωμής είναι σήμερα για τους δικαιούχους του Market Pass 2, ωστόσο όχι για όλους.
 

Τραγικό δυστύχημα σε κρεοπωλείο στο Μεσολόγγι: Μηχανή του κιμά...

Τραγικό θάνατο βρήκε μία εργαζόμενη σε κρεοπωλείο στο Μεσολόγγι το βράδυ της Παρασκευής.
 

Δημοσκόπηση Πώς «βαθμολογούν» την κυβέρνηση και τι προβλέπουν για το...

Λίγο πριν συμπληρωθούν 100 ημέρες από την εκλογική αναμέτρηση του καλοκαιριού και ενώ έχει ήδη γίνει αλλαγή ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις δίνουν μία εικόνα του πολιτικού σκηνικού. Σε όλες τις μετρήσεις η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη μεγάλη διαφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο καλείται να αντιμετωπίσει δύο σημαντικές προκλήσεις: την ακρίβεια και τις επιπτώσεις από τις φυσικές καταστροφές.