Στέφανος Κασσελάκης: Αυτή είναι η πολυτελής μεζονέτα του 1,7 εκατ. ευρώ...

Σπίτι στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάζει να αγοράσει ο Στέφανος Κασσελάκης με τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ, όπως αποκάλυψε πριν λίγες μέρες ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ότι θέλει να βρίσκεται κοντά στη Βουλή αλλά και στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.
 

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει τη συνέχιση των προγραμμάτων Δια Βίου...

Την ανάγκη να συνεχιστεί το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων στο Δήμο Ηρακλείου για το οποίο υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τους πολίτες, επεσήμανε στον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργο Βούτσινο, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Περισυνάκης, στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο του 5ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης την Παρασκευή 1 Μαρτίου. Στην εποικοδομητική συζήτηση με το Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιδημάρχου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, τέθηκαν επίσης και άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν την Επαγγελματική εκπαίδευση. Να δημιουργηθεί ειδικότητα «συντηρητή» Ειδικότερα ο κ. Περισυνάκης έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της δημιουργίας στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, της ειδικότητας των Συντηρητών , καθώς απουσιάζει παντελώς από την ΔΥΠΑ(πρ ώην ΟΑΕΔ). «Θεωρούμε ότι η τοποθέτηση ενός συντηρητή σε κάθε σχολική μονάδα, θα μπορούσε να συμβάλει στην εξοικονόμηση, 40% περίπου, των χρημάτων που χρειάζεται κάθε χρόνο ο Δήμος, για τη συντήρηση κάθε σχολικής μονάδας ,τη θεωρούμε απαραίτητη, και θα εξετάσει αυτή τη λύση, ως προς την ειδικότητα» δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος. Παράλληλα συζητήθηκε και το σοβαρό ζήτημα των Μουσικών πτυχίων καθώς ο κ. Βούτσινος είναι συντονιστής της Επιτροπής Διαβάθμισης, κάτι που ζητούν χρόνια οι μουσικοί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα δοθεί μια ικανοποιητική λύση, ενώ έγινε και ενημέρωση σχετικά με τα campus των επαγγελματικών λυκείων και Ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία προετοιμάζονται με το νόμο 4763. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης, ο Γενικός Διευθυντής του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Ηράκλειο» Μ.Α.Ε Κώστας Μοχιανάκης, η προϊστάμενη του τμήματος Παιδείας και Δια Βίου μάθησης Μαριάννα Δημητρίου και η πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων» Ιωάννα Γιάνναρη.
 

3 ταινίες στο Ertflix για να φλερτάρεις με τον καναπέ σου

Το Ertflix είναι αυτό το χάδι που μας λείπει μια χειμωνιάτικη Κυριακή, σαν τη σημερινή. Είναι αποδεδειγμένο πια πως η πλατφόρμα αποτελεί την ιδανική λύση όταν μάταια αναζητάμε μια καλή ταινία στις άλλες streaming πλατφόρμες. Συνήθως καταλήγουμε να χάνουμε τον χρόνο μας και τελικά είτε βλέπουμε κάτι πάρα πολύ κακό, είτε κατά τη διάρκεια της ταινίας χαζεύουμε περισσότερο στο Instagram, στα μηνύματα, στα emails και ούτω καθεξής, παρά στην ίδια την ταινία. Γι’αυτό το Ertflix είναι εγγύηση, γιατί μας βγάζει από αυτό το βαρίδιο.
 

Όμιλος Μαντωνανάκη: Στα 300 εκατ. αυξήθηκε η τιμή εκκίνησης για τα...

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου
 

Πανεπιστήμιο Κρήτης : Απ’ ευθείας ανάθεση

«Το Τμήμα Προμηθειών του Πανεπιστημίου Κρήτης, πρόκειται να προβεί με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης για την Συντήρηση και επισκευή όλων των ανέλκυστήρων (35 τμχ) των κτηρίων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο προϋπολογισμένης δαπάνης 29.512,00€συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.»

Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει στις 08/03/2024 και ώρα 14:00.  Οι προσφορές θα παραδίδονται στο Τμήμα Πρωτοκόλλου (γραφείο 20 - ισόγειο) της Υποδ/νσης Διοικητικού του Πανεπιστημίου Κρήτης, κτήριο Διοίκησης Ι που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών. Περισσότερες πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας www.uoc.gr »
 

Δημοφιλή Αρθρα