ΕΝΤΟΣ

Αξεσουάρ αυτοκινήτου: οι μπαταρίες στο επίκεντρο

Αν υπάρχει ένα αξεσουάρ αυτοκινήτου που θα μπορούσε κάνεις να πει ότι είναι η «ψυχή» του, δεν είναι άλλο από την μπαταρία. Αυτή είναι που δίνει ζωή σε όλα τα συστήματά του. Για όποιον του έχει τύχει το αυτοκίνητο να μην παίρνει μπροστά εξαιτίας της μπαταρίας γνωρίζει πολύ πόσο σημαντικό είναι αυτό το κομμάτι του.

Παράγοντες που μειώνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του αυτοκινήτου

  • Η οδήγηση σε κοντινές αποστάσεις καθώς χρησιμοποιείται η μπαταρία κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου. Ο περιορισμός της χρήσης του σε κοντινές αποστάσεις μπορεί να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
  • Κάθε βοηθητικό σύστημα όπως τα φώτα ή τα συστήματα ήχου τραβάει ρεύμα από την μπαταρία. Προκειμένου να αποφύγετε μια πιθανή αποφόρτισή της χωρίς λόγο τσεκάρετε πάντα για τυχόν συστήματα ανοικτά αφήνοντας το αυτοκίνητο και αποφύγετε να τα κρατάτε ανοικτά για μεγάλο διάστημα με κλειστό τον κινητήρα.

Κάθε πότε θα πρέπει να αλλάζουμε την μπαταρία του αυτοκινήτου;

Αν υπάρχουν σημάδια φθοράς η αλλαγή της μπαταρίας θα πρέπει να γίνει άμεσα. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να πραγματοποιείται αλλαγή της μπαταρίας κάθε τέσσερα χρόνια.

Τι πρέπει να λάβω υπόψη μου για την αλλαγή της μπαταρίας του αυτοκινήτου

  1. 1.Τον τύπο και το μέγεθός της

Αν και σε μια μεγάλη μερίδα αυτοκινήτων ταιριάζουν όλοι οι τύποι μπαταρίας είναι καλό να επιλέξετε αυτήν που ταιριάζει απόλυτα στο δικό σας αυτοκίνητο. Οι μπαταρίες Bosch διακρίνονται τόσο για την ποικιλία τύπων και μεγεθών. Όσο και για την αξιοπιστία τους. Βρείτε τις μπαταρίες αυτοκινήτου Bosch σε χαμηλές τιμές.

  1. 2.Την Χωρητικότητα της

Η χωρητικότητα είναι ανάλογη με τη διάρκεια της μπαταρίας σας και θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ίδια με αυτή που έχει τοποθετήσει ο κατασκευαστής.

  1. 3.Την Ισχύ εκκίνησης(ΕΝ ή CCA)

Δείχνει το ρεύμα που δίνει η μπαταρία κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου. Μικρότερη ισχύς εκκίνησης από τις απαιτήσεις το αυτοκινήτου σημαίνει απλά ότι αυτό δεν ξεκινά.

  1. 4.Την Reserve Capacity(RC)

Δείχνει πόσο κρατάει η μπαταρία και μετριέται σε λεπτά της ώρας.

  1. 5.Τον τύπο των πόλων της μπαταρίας και την τοποθέτησή τους

Υπάρχουν 2 διαφορετικοί τύποι πόλων οι μικροί και οι μεγάλοι. Στην ανάγκη υπάρχουν ειδικοί αντάπτορες ώστε να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τη μπαταρία που θέλετε αλλά όπως και για τον τύπο της μπαταρίας είναι καλό να προμηθευτείτε αυτόν που ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας.

Βρείτε όλα όσα χρειάζεται το αυτοκίνητό σας και όχι μόνο μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα saveltrade.gr