ΕΝΤΟΣ

Εγκαίνια με μαντινάδες και θερμή υποδοχή από τους Ανωγειανούς στην Ολγα Γεροβασίλη για τη λειτουργία του νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Μετόχι!


Ρεπορτάζ:Γιώργης Μπαγκέρης

Φωτογραφίες:Μανόλης Σαμόλης, Αγγέλα Σκουλά

Θερμότατης υποδοχής στα Ανώγεια, με μαντινάδες και ανωγειανά δώρα, έτυχε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, που εγκαινίασε σήμερα Σάββατο 13 Απριλίου, ένα έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη, του πυροσβεστικού κλιμακίου που ξεκινάει τη λειτουργία του στο χωριό μας, επανδρωμένου με 11 πυροσβέστες υπό τις οδηγίες του ανθυποπυραγού Λάζαρου Λαζαρίδη.

Σε έναν υπέροχο χώρο στο φυλάκιο στο Μετόχι, στεγάστηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Ολγας Γεροβασίλη με το Δήμο Ανωγείων και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το πυροσβεστικό κλιμάκιο. Ο χώρος είναι συνολικής έκτασης 974 τετραγωνικών μέτρων με δυο κτίρια, ένα των 94 τ.μ και ένα των 30 τ.μ

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, μαζί με τον Δήμαρχο Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο. Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ Ευγένιος.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος έστειλε χαιρετισμό στην εκδήλωση. Μεταξύ άλλων στα Ανώγεια βρέθηκαν σήμερα οι αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Κρήτης Κώστας Λαγουδάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης, το μέλος της επιτροπής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ στο Ρέθυμνο Μανόλης Αυγενάκης, ο Αντιστράτηγος της Αστυνομίας Ανδρέας Δασκαλάκης, ο πρώην δήμαρχος Ανωγείων Γεώργιος Σμπώκος, ο υποψήφιος δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης και άλλοι.

ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Η Όλγα Γεροβασίλη έφτασε μισή ώρα πριν το καθορισμένο ραντεβού στα Ανώγεια καθώς επιθυμούσε να κάνει και μια μικρή βόλτα στο χωριό πριν την τελετή των εγκαινίων. Προσγειώθηκε με ελικόπτερο στην “Ντελίνα” στις 10.20 π.μ και έφτασε με τη συνοδεία της στο Δημαρχείο όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, οι εργαζόμενοι αλλά και απλοί πολίτες που ήθελαν να την χαιρετήσουν από κοντά. Στη συνέχεια κάθισε στην καρέκλα του δημάρχου Ανωγείων και της προσφέρθηκαν τα καθιερωμένα δώρα, με εκδόσεις του δήμου, μουσικά cd, αλλά και ένα σετ για ρακί από φυσητό γυαλί του Μάριου Χαλκιαδάκη. Ο δήμαρχος Ανωγείων της πέρασε στο λαιμό ένα λευκό μαντιλέ και την υποδέχθηκε με θερμά λόγια ευχαριστώντας την για την άμεση ανταπόκριση της σε ένα δίκαιο αίτημα της περιοχής.

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: «ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ»

Η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε χαρακτηριστικά από το δημαρχείο Ανωγείων: « Είναι μεγάλη μου η χαρά που έχουμε την επίσημη έναρξη ενός δίκαιου αιτήματος σας. Αλλά κυρίως χαίρομαι γιατί είμαι εδώ γιατί ήταν μεγάλη η επιθυμία μου να βρεθώ στα Ανώγεια.Για λόγους που έχουν να κάνουν με την φήμη του τόπου σας που προηγείται και από εσάς. Τα Ανώγεια είναι ένας τόπος που έχει εκπέμψει πολλά σήματα και Πανελλαδικά αλλά και διεθνώς. Ήρθα με μεγάλο ενδιαφέρον εδώ για να κάνουμε τα εγκαίνια αλλά και να σας δω όλους από κοντά και εσένα αγαπητέ δήμαρχε και τον Βασίλη το Σμπώκο και όλο το δυναμικό επιτελείο σας..»

ΣΤΟ ΗΡΩΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Μετά από ένα μικρό κέρασμα στο Δημαρχείο, η κα Γεροβασίλη κατευθύνθηκε προς το Ηρώο του Ανωγειανού αγωνιστή στο Αρμί, όπου θέλησε να καταθέσει ως ελάχιστο φόρο τιμής μια μικρή ανθοδέσμη με λουλούδια, πλάι στα ονόματα όλων των Ανωγειανών που χάθηκαν στους εθνικο-απελευθερωτικούς αγώνες της πατρίδας μας.. “Είμαστε όπως ξέρετε και ένα αντιφασιστικό χωριό με μηδενική ανοχή και ψήφους προς την Χρυσή Αυγή” της ανέφερε ο Εμμανουήλ Καλλέργης για να απαντήσει η Όλγα Γεροβασίλη ότι είναι “τιμή μου που το επισκέπτομαι και για αυτόν τον λόγο που αναφέρετε. Οι νεότεροι στηρίζονται πάνω σε αυτές τις πλάκες με τα ονόματα των νεκρών ηρώων σας και προχωρούν τους αγώνες τους ένα βήμα παραπάνω με αυτές τις σταθερές βάσεις..” τόνισε.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ

Στη συνέχεια η Όλγα Γεροβασίλη περπάτησε στον κεντρικό δρόμο σε μια ηλιόλουστη ημέρα στα Ανώγεια, επισκέφθηκε το Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης και κάθισε στην πλατεία Μεϊντάνι για ένα τοπικό γαλακτομπούρεκο, ενώ χαιρέτησε όλο τον κόσμο στα καφενεία του Αγίου Γεωργίου. Χαμογέλασε όταν Ανωγειανός της ανέφερε με χιούμορ “Όποιος έρχεται στα Ανώγεια γίνεται πρωθυπουργός! Όλοι περνούν πρώτα από εδώ και παίρνουν την άδεια και γίνονται πρωθυπουργοί!”.

Στο Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ξενάγηση του μέλους της ΚΟΙΝΣΕΠ Νιδαίας Συνεργασίας Μαρίας Ανδριαδάκη, φόρεσε τρισδιάστατα γυαλιά και ενημερώθηκε για την ιστορία της Ζωμίνθου και του Ιδαίου Άντρου.

Στη συνέχεια υπέγραψε στο βιβλίο της εισόδου του Μουσείου γράφοντας χαρακτηριστικά: “Θεϊκός τόπος. Ιστορία, Πολιτισμός, δύναμη, αντοχή…μέλλον!”.

ΣΤΟΝ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ

Στην πλατεία Μεϊντάνι ο Αντιδήμαρχος Ανωγείων Βασίλης Σμπώκος,την οδήγησε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και τις έδειξε τις Αγιογραφίες με τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης.. “Πραγματικά μοναδικό, δεν το έχω συναντήσει πουθενά στην Ελλάδα..” ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη ενώ θυμήθηκε με χαμόγελο το περιστατικό “απαγωγής” του Αλέξη Τσίπρα από τον π.Ανδρέα Κεφαλογιάννη, όταν ο ιερωμένος του Ναού είχε “κλειδώσει” μέσα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα Ανώγεια και συνομίλησαν ιδιωτικά για 10 λεπτά!

ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ

Στο Μεϊντάνι την υποδέχθηκε και ο γνωστός Ανωγειανός μαντιναδολόγος Αριστείδης Χαιρέτης ή Γιαλάφτης που την γοήτευσε με την μαντινάδα του, την οποία η Υπουργός τον έβαλε να τη γράψει σε χαρτί για να την κρατήσει ως ενθύμιο:

“Δυο Άνοιξες έχει η ζωή, η μια είναι τον Απρίλη,

κι η άλλη ένε ολοχρονίς Όλγα Γεροβασίλη”

Αμεση η απάντηση της Ολγας Γεροβασίλη στο Γιαλιάφτη όπως βλέπετε και στο σημείωμα που ακολουθεί:

Σε μια δεύτερη μαντινάδα του Γιώργη Μπέρκη ή Κατσούγκρη η Όλγα Γεροβασίλη, σήκωσε το “γάντι” και απάντησε μέσω της ομιλίας της στην τελετή των εγκαινίων. Συγκεκριμένα ο Γιώργης Μπέρκης ανέφερε:

“Τα Ανώγεια μια παραγγελιά σου κάνουνε μεγάλη,

Όλγα μετά τις εκλογές να μας θυμάσαι πάλι”

Η Υπουργός στο κλείσιμο της ομιλίας της ανέφερε ως απάντηση: “Εγώ πάντως θα είμαι εδώ και μετά τις εκλογές όπως πράττω πάντα..”.

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ

Οι ομιλίες στην τελετή των εγκαινίων:

Η μπάντα της Πυροσβεστικής παιάνισε τον εθνικό μας Ύμνο. Στη συνέχεια είχαμε τις ομιλίες των επισήμων και ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων του πυροσβεστικού κλιμακίου στα Ανώγεια. Αναλυτικά όλες οι ομιλίες έχουν ως εξής:

Όλγα Γεροβασίλη, Υπουργός Πολιτικής Προστασίας:

«Κυρίες και κύριοι Χαίρομαι ειλικρινά που είμαι σήμερα εδώ στο τόπο σας, τα Ανώγεια.

Ένα τόπο συνδεδεμένο με τους πιο δυνατούς δημοκρατικούς συμβολισμούς όχι μόνο στη Κρήτη και όλη την Ελλάδα αλλά – θα έλεγα – κι απανταχού στον κόσμο. Χαίρομαι που είμαι εδώ μαζί σας, με ανθρώπους που αγωνίζονται και τιμούν τον τόπο τους και την ιστορία του.

Είναι βεβαίως μια δύσκολη στιγμή καθώς η Κρήτη δοκιμάστηκε σκληρά την τελευταία περίοδο από φυσικές καταστροφές, έντονες βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις. Όμως το νησί και οι κάτοικοι διακρίνονται από το σθένος να ξεπερνάνε τις δυσκολίες. Και δεν θα είστε μόνοι σας. Η συνδρομή της κυβέρνησης θα είναι ολιστική και σε όλα τα επίπεδα. Εξάλλου ο λόγος της σημερινής μας συνάντησης είναι ακριβώς για να παραδώσουμε σε χρήση μια σημαντική υποδομή αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, ένα νέο σύγχρονο πυροσβεστικό κλιμάκιο.

Φίλες και φίλοι

Οι κλιματολογικές αλλαγές δεν ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, στο μυαλό κάποιων κουζουλών επιστημόνων ή τις υπερβολές κάποιων οικολόγων θεωρητικών. Οι κλιματολογικές αλλαγές είναι εδώ και αφήνουν πλέον έντονα το αποτύπωμά τους.

Οι δικές σας εμπειρίες και βεβαίως οι εμπειρίες των πρόσφατων ετών με τις πλημμύρες, τους σεισμούς και τις πυρκαγιές, που έπληξαν τόσο τη χώρα μας όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη, το αποδεικνύουν με τον πιο σαφή τόπο.

Οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε οικονομικούς πόρους ήταν τεράστιες κι αυτό δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνεχίσει.

Έδειξαν ότι για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών χρειάζεται συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός του ευρωπαϊκού χώρου. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες οφείλουν να ετοιμάσουν το εθνικό τους σχέδιο. Εμείς έχουμε ήδη επεξεργαστεί το συγκεκριμένο σχέδιο για την ίδρυση Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας όπως την ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Αυτό σημαίνει ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, στα πρότυπα των πλέον προηγμένων χωρών. Θα ξεκινάει από την φάση της πρόληψης ως την φάση της αποκατάστασης, ενιαία, για όλες τις κατηγορίες κινδύνων και ανεξάρτητα από το μέγεθος και την ένταση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνουμε το θεσμικό πλαίσιο.

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο που εγκαινιάζουμε σήμερα βρίσκεται σε στρατηγική θέση. Παρέχει άμεση επιχειρησιακή ανταπόκριση, τόσο ανατολικά του Ρεθύμνου όσο και δυτικά του Ηρακλείου. Σε τομείς ευθύνης οι οποίοι αφενός είναι δυσπρόσιτοι και απαιτούν χρόνο προσέγγισης και αφετέρου απέχουν σημαντική απόσταση από τις κοντινότερες Πυροσβεστικές Δυνάμεις.

Θα καλύπτει μια ευρύτερη περιοχή ευθύνης με έντονη γεωργοκτηνοτροφική δραστηριότητα και συνεχή τουριστική επισκεψιμότητα σε όλη τη διάρκεια του έτους. Οι λόγοι είναι:

-Τα χιλιάδες στρέμματα αγροτοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

-Το παγκοσμίως αναγνωρισμένο από την UNESCO «Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη»

-Τα τουριστικά αξιοθέατα, όπως ο μινωικής εποχής αρχαιολογικός χώρος στη Ζώμυνθο και το σπήλαιο «Ιδαίον Άντρο»

-Τους πολιτισμικούς και επιστημονικούς χώρους όπως τα Υακίνθεια και το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα

Θα στελεχωθεί σε πρώτη φάση με δώδεκα πυροσβεστικούς υπάλληλους και θα εξοπλιστεί με τρία υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα με τον εξοπλισμό τους.

Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφερόμουν στην αρχιτεκτονική του λειτουργικότητα καθώς και στην αισθητική του που σέβεται απόλυτα το φυσικό τοπίο.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανωγείων έχει λοιπόν να επιτελέσει ένα σημαντικό έργο πρόληψης και καταστολής, ως προς τους κινδύνους δασικής ή αστικής πυρκαγιάς, αλλά και ως προς άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως χιονοπτώσεις, κατολισθήσεις, διασώσεις περιπατητών στον Ψηλορείτη, παροχές βοηθείας στους κατοίκους και γενικότερα σε ότι έχει να κάνει με τον ρόλο και την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος.

Εύχομαι καλή δύναμη στους πυροσβέστες που θα αναλάβουν το επιχειρησιακό πεδίο του κλιμακίου με την διαβεβαίωση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής ότι στο εξής μπορούν να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Ευχαριστώ και να είστε όλοι καλά.»

Εμμανουήλ Καλλέργης, δήμαρχος Ανωγείων

«Σας καλωσορίζουμε σήμερα στα Ανώγεια, στον ορεινό και ιστορικό Δήμο μας και σας ευχαριστούμε πολύ που δεχτήκατε την πρόσκληση και είστε μαζί μας εδώ.

Σήμερα εγκαινιάζεται μια νέα υπηρεσία στην περιοχή μας, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανωγείων.

Για εμας, το αίτημα για την δημιουργία του, που υποβάλαμε από την αρχή της θητείας μας, έχει να κάνει με το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, ένα αίτημα άρρηκτα συνδεδεμένο με τις βασικές αρχές λειτουργίας της Πυροσβεστικής υπηρεσίας,

Η υπηρεσία αυτή, πραγματοποιεί σημαντικό έργο πρόληψης και καταστολής ως προς τους κινδύνους πυρκαγιών αλλά και άλλων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και θα αποτελέσει βασικό πυλώνα για την πυροπροστασία ολόκληρης της περιοχής του Ψηλορείτη, για ακραία καιρικά φαινόμενα, για την ασφάλεια επισκεπτών και κατοίκων τον χειμώνα στην ορεινή ζώνη του Ψηλορείτη καθώς και για τις ανάγκες του εναλλακτικού τουρισμού που εξελίσσεται στο φυσικό πάρκο της περιοχής.

Ένα αίσθημα ασφάλειας που ενισχύεται στην περιοχή μας, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών που πετύχαμε, όπως το ΕΚΑΒ, το κέντρο Υγείας και το Αστυνομικό τμήμα Ανωγείων.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω ιδιαίτερα την υπουργό κυρία Όλγα Γεροβασίλη, όλο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως και τους διοικητές της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Κρήτη και τον τεως κύριο Μαραγκάκη, αλλά και τον υπάρχοντα σήμερα κύριο Λαγουδάκη Νίκο.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω σήμερα εδώ, για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στο δήμο μας, τον περιφερειάρχη Κρήτης κύριο Σταύρο Αρναουτάκη, που και σε αυτή την ανάγκη μας, για την επισκευή και διαμόρφωση του όμορφου ετούτου χώρου, υπήρξε αρωγός και συμπαραστάτης μας, από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω, όλους τους εργαζόμενους και εργολάβους που μέσα σε ένα μήνα, έφεραν εις πέρας τις εργασίες επισκευής, συντήρησης και εξοπλισμού του χώρου.

Καλως ορίσατε και πάλι!

Εύχομαι καλή υπηρεσία και καλή αρχή!

Νίκος Λαγουδάκης,Περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης

Με την ευλογία της εκκλησίας και την τιμητική παρουσία της Υπουργού Πολιτικής Προστασίας εγκαινιάζετε σήμερα το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Ανωγείων, η 29η πυροσβεστική υπηρεσία της Κρήτης. Ο ορεινός όγκος του Ψηλορείτη απασχολεί διαχρονικά την υπηρεσία μας.Αγνοούμενοι περιπατητές στα ορεινά μονοπάτια του Ψηλορείτη, τροχαία ατυχήματα, αποκλεισμένοι κτηνοτρόφοι το χειμώνα, παροχές βοήθειας, πυρκαγιές, υψηλά ποσοστά χιονοπτώσεων και άλλα συμβάντα που καθιστούσαν αναγκαία την παρουσία της υπηρεσίας μας στον Δήμο Ανωγείων. Με την απόφαση σας κυρία Υπουργέ να ικανοποιήσετε το αίτημα του δημάρχου Ανωγείων και να λειτουργήσει από σήμερα το πυροσβεστικό κλιμάκιο, εμπεδώνεται το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και επιχειρησιακά η υπηρεσία μας γίνεται πιο αποτελεσματική.

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ανωγείων είναι παραχώρηση του δήμου προς το Πυροσβεστικό σώμα. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός, οι επισκευές που έγιναν, επιβάρυναν το δήμο Ανωγείων και την Περιφέρεια Κρήτης. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το δήμαρχο Ανωγείων κ. Καλλέργη, τον Αντιδήμαρχο κ.Σμπώκο για όλη αυτή την υπερπροσπάθεια που έκαναν και κατάφεραν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να εγκαινιάσουμε το κλιμάκιο αυτό, όπως φυσικά και τον Σταύρο Αρναουτάκη για τη μεγάλη διαχρονική προσφορά του στο πυροσβεστικό σώμα Κρήτης.

Βασίλης Ματθαιόπουλος, αρχηγός Πυροσβεστικού σώματος

Πριν από το δικό μου λόγο, η εικόνα, η ομορφιά, ο Ψηλορείτης, τα λέει όλα. Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ανωγείων, από σήμερα θα ενισχύσει την επιχειρησιακή δύναμη του σώματος στο Νομό Ρεθύμνου, αλλά και στη Κρήτη γενικότερα. Στόχος όλων μας είναι η γρήγορη και αποτελεσματική επέμβαση σε κάθε συμβάν πυρκαγιάς και διάσωσης.

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο που εγκαινιάζουμε σήμερα δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Πολιτείας για τον τόπο αυτό.Θα ήθελα από το βήμα αυτό να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Δήμο Ανωγείων, στον δήμαρχο προσωπικά κ.Καλλέργη αλλά και στον Αντιδήμαρχο Βασίλη Σμπώκο για την αμέριστη συμπαράσταση και για τη δημιουργία αυτού του κλιμακίου, αλλά και για την παραχώρηση του χώρου στέγασης.

Στους υπαλλήλους που θα το στελεχώσουν, εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο τους και είμαι σίγουρος ότι θα επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους με γενναιότητα και με ασφάλεια, συνεχίζοντας την παράδοση του Έλληνα. Κυρίες και κύριοι δείξτε την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας προς το πυροσβεστικό σώμα και ενθαρρύνεται αυτούς τους πυροσβέστες στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο που επιτελούν.

-Μετά τα εγκαίνια δόθηκε τιμητική πλακέτα από τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο στον δήμαρχο Ανωγείων Ε.Καλλέργη και στον Αντιδήμαρχο Β.Σμπώκο, για την πολύτιμη προσφορά τους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα τραπέζι που παρέθεσε ο Δήμος Ανωγείων προς όλους τους επίσημους προσκεκλημένους, στην παραδοσιακή ταβέρνα “Αμάλθεια” με όλες τις αυθεντικές Ανωγειανές γεύσεις.

anogi.gr