ΕΝΤΟΣ

Ένα στα δύο παιδιά στον Άγιο Νικόλαο είναι παχύσαρκα

Ένα στα δύο παιδιά στον Άγιο Νικόλαο είναι παχύσαρκα δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Αργυρή Μανιουδάκη – Νικολαράκη.

Η κ. Νικολαράκη ανέφερε: «Μετρήσαμε την παχυσαρκία στα παιδιά του Αγίου Νικολάου, κυρίως τα κοριτσάκια ηλικίας 9 με 11 ετών, δηλαδή πριν μπουν στην εφηβεία και διαπιστώσαμε ότι ένα στα δύο παιδιά στον Άγιο Νικόλαο είναι παχύσαρκα!
Τα νούμερα αυτά είναι εντυπωσιακά.

Έχουμε στοιχεία και από προηγούμενα χρόνια και η σημερινή εικόνα είναι χειρότερη. Μιλάμε για κορίτσια πριν την εφηβεία, μετά την οποία, όπως γνωρίζουμε, συχνά τρώνε έξω και γενικά δεν έχουν υγιεινή διατροφή. Αυτό αποτελεί καμπανάκι για την οικογένεια. Όταν το παιδί σου είναι 9 χρονών και είναι παχύσαρκο, δεν φταίει το παιδί, φταίει η οικογένεια», τόνισε με έμφαση η κ. Νικολαράκη.

Ανεμβολίαστα παιδιά

«Στα πλαίσια του Παγκρήτιου Παιδιατρικού Συνεδρίου που έγινε στα Χανιά παρουσιάσαμε την εργασία μας με στοιχεία τα οποία έχουμε από τον Άγιο Νικόλαο. Το ποσοστό των ανεμβολίαστων παιδιών στον Άγιο Νικόλαο είναι μόνο 1%. Άρα ελάχιστα είναι τα παιδιά που για κάποιο σοβαρό λόγο δεν εμβολιάζονται. Όμως, το ποσοστό των παιδιών που είναι πλήρως εμβολιασμένα, που έχουν δηλαδή κάνει όλα τα εμβόλια που πρέπει να κάνουν, δεν είναι υψηλό. Είναι 82%. Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν κάποια παιδιά να ξεκίνησαν τα εμβόλια στο παρελθόν αλλά τώρα να έχουν επηρεαστεί και δεν τα έχουν ολοκληρώσει. Δυστυχώς το 82% δεν μας καλύπτει σε περίπτωση επιδημίας. Αν δηλαδή έρθει επιδημία ιλαράς στον Άγιο Νικόλαο, το 82% που έχουμε δεν μας καλύπτει. Άρα μάλλον έχει αρχίσει να επηρεάζεται ο κόσμος. Πρόκειται για στοιχεία τα οποία έχουμε καταγράψει με τα πιστοποιητικά υγείας στα σχολεία» συμπλήρωσε η κα Νικολαράκη.

http://www.anatolh.com/ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ