ΕΝΤΟΣ

Μινωικές: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο επαναπατρισμός 244 Ελλήνων από την Ιταλία

Ομαλά ολοκληρώθηκε την Κυριακή η επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων που ταξίδεψαν με το πλοίο «Cruise Olympia», των Μινωικών Γραμμών, για Ηγουμενίτσα και Πάτρα, ξεκινώντας χθες από την Ανκόνα της Ιταλίας.

Η διοίκηση της ακτοπλοϊκής εταιρείας αναφέρει πως, «δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης και των αυστηρών περιορισμών που τέθηκαν σε ισχύ για τις ναυτιλιακές εταιρείες για αποκλεισμό των μετακινήσεων επιβατών στα δρομολόγια από/προς Ιταλία λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού» συνεργάστηκε με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, για να συντονίσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα τις ενέργειες επαναπατρισμού των Ελλήνων υπηκόων από την Ιταλία, ακολουθώντας αυστηρά όλα τα προληπτικά μέτρα και τις κατευθυντήριες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, των αρμόδιων φορέων και της ίδιας της εταιρείας.  

Ο συνολικός αριθμός των επαναπατριζόμενων Ελλήνων που διακινήθηκαν ήταν 244 και 45 Ι.Χ. αυτοκίνητα, εκ των οποίων:

  • 137 επιβάτες και 25 Ι.Χ. αυτοκίνητα αποβιβάστηκαν στην Ηγουμενίτσα και
  • 107 επιβάτες και 20 Ι.Χ. αυτοκίνητα στην Πάτρα.

«Είναι γεγονός ότι, παρόλο που οι επιπτώσεις του Covid-19 δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί, θα συνεχίσουν να διαταράσσουν τη ζωή μας για το επόμενο διάστημα. Εμείς, στις Μινωικές Γραμμές πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη μας να αντιμετωπίσουμε με κοινωνική ευαισθησία αυτή την κρίση, εφαρμόζοντας στρατηγικές και πρωτοβουλίες προς όφελος της κοινωνίας, στηρίζοντας τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους συνεργάτες μας και την οικονομία της χώρας μας. Οι ενέργειές μας για τον επαναπατρισμό των συμπατριωτών μας από την κόκκινη ζώνη της Ιταλίας είναι το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε. Δείχνοντας το κοινωνικό μας πρόσωπο, συμβάλλουμε για να αντιμετωπίσουμε με κοινωνική αλληλεγγύη και σοβαρότητα την παγκόσμια κρίση που μας απειλεί» αναφέρει η εταιρεία.