ΕΝΤΟΣ

3 + 8 εκπληκτικοί τρόποι χρήσης της Οδοντόκρεμας

Η οδοντόκρεμα δεν είναι μόνο χρήσιμη για την διατήρηση της στοματικής υγιεινής, όπως όλοι είχαμε κατά νου. Το ξέρατε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επίσης, και σε μια πληθώρα άλλων οικιακών εργασιών με πραγματικά θαυματουργά αποτελέσματα.  

Αυτό που πρέπει να θυμάστε πάντα, ωστόσο, είναι το ότι οι έξυπνες συμβουλές που ακολουθούν και θα διευκολύνουν κατά πολύ την καθημερινότητά σας είναι αποτελεσματικές όταν γίνεται χρήση οδοντόκρεμας σε μορφή πάστας και όχι τζελ. Η διαφορά είναι πολύ σημαντική και εμφανής στο αποτέλεσμα.

Καθαρίζει τους προβολείς του αυτοκινήτου
Για να κάνετε τους προβολείς του αυτοκινήτου σας του… κουτιού δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε λίγη οδοντόκρεμα και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα. Ρίξτε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα στεγνό και καθαρό πανί και τρίψτε τους προβολείς ελαφριά και κυκλικά.

Η οδοντόκρεμα θα αφαιρέσει την βρωμιά από πάνω τους και θα τους κάνει να φαίνονται σαν ολοκοκαίνουργιοι. Μόλις τελειώσετε απομακρύνετε την οδοντόκρεμα με ένα στεγνό πανί. 

Αφαιρεί λεκέδες από μαρκαδόρους
Οι λεκέδες που προκαλούνται από μαρκαδόρους μπορεί να αποτελούν βραχνά, ωστόσο λίγη οδοντόκρεμα είναι αρκετή για να σας βοηθήσει να τους εξαφανίσετε.

Απλώστε λίγη οδοντόκρεμα στο επίμαχο σημάδι και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να τρίψετε την πάστα στο λεκέ.

Ξεπλύνετε το πανί και απομακρύνετε την οδοντόκρεμα για να δείτε ότι ο λεκές έχει εξαφανιστεί. Το συγκεκριμένο τρικ είναι αποτελεσματικό σε επιφάνειες από ξύλο, σε τοίχους και πατώματα.

Απομακρύνει την κιτρινίλα από τα νύχια

Το συνεχές μανικιούρ προκαλεί στα νύχια μία κιτρινίλα, η οποία για να εξαφανιστεί πρέπει να περιμένετε πολύ καιρό μέχρι να μεγαλώσει το νύχι σας.

Με την οδοντόκρεμα μπορείτε να επισπεύσετε την διαδικασία επαναφοράς του φυσικού χρώματος του νυχιού σας πολύ εύκολα.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε μία σταγόνα οδοντόκρεμας στα νύχια σας και να κάνετε απολέπιση τρίβοντας με μία οδοντόβουρτσα.

Στην συνέχεια πλύνετε τα χέρια σας και επαναλάβετε καθημερινά μέχρι να νύχια σας να αποκτήσουν το αρχικό τους χρώμα.

Αλλοί 8 τρόποι χρήσης της Οδοντόκρεμας

1.Θεραπεύει τους μώλωπες. Αναμείξτε την οδοντόκρεμα με λοσιόν και εφαρμόστε αυτή τη χειροποίητη αλοιφή πάνω στις μελανιές σας, πριν κοιμηθείτε. Καλύψτε ελαφρώς τις μελανιές και το πρωί ξεπλένετε τις περιοχές. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστούν εντελώς οι μελανιές (2-3 μέρες).

2.Θεραπεύει την ακμή. Βάλτε μη λευκαντική οδοντόκρεμα πάνω στα σπυράκια σας το βράδυ και αυτά θα έχουν ξεραθεί μέχρι το επόμενο πρωί.

3.Απομακρύνει τις μυρωδιές από τα χέρια. Εάν έχετε κόψει σκόρδο ή εάν έχετε καθαρίσει ψάρια, ίσως δυσκολευτείτε να αφαιρέσετε αυτές τις άσχημες μυρωδιές από τα χέρια σας. Η οδοντόκρεμα απομακρύνει τις μυρωδιές από τα χέρια και δρα όπως και στο στόμα σας.

4.Ανακουφίζει από τα τσιμπήματα των εντόμων. Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα πάνω σε ένα τσίμπημα ή δάγκωμα από έντομο για να ανακουφίσετε το τσούξιμο ή τον πόνο. Αυτή η χειροποίητη θεραπεία είναι κατάλληλη για όλα τα είδη ασθενειών της επιδερμίδας, από γρατσουνιές μέχρι φουσκάλες.

5.Καθαρίζει τα νύχια του χεριού. Για να έχετε πιο λαμπερά και δυνατά νύχια, τρίβετέ τα τακτικά με οδοντόκρεμα. Εάν η οδοντόκρεμα ωφελεί τα δόντια σας γιατί να μην ωφελήσει και τα νύχια σας, σωστά; Βεβαιωθείτε πως τα τρίβετε τόσο από την κάτω όσο και από την πάνω πλευρά.

6.Κάνει το ασήμι και το μπρούτζο να αστράφτουν. Ίσως ξαφνιαστείτε εάν μάθετε ότι η οδοντόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκτός σώματος. Μπορεί επίσης να κάνει το ασήμι και το μπρούτζο να αστράψουν και να λάμψουν. Τρίψτε ελαφρά τα πολύτιμα αυτά μέταλλα με μαλακή οδοντόβουρτσα, στην οποία θα έχετε βάλει λίγη οδοντόκρεμα. Ξεπλένετέ τα πολύ καλά και γυαλίστε τα με ένα μαλακό ύφασμα.

7.Καθαρίζει τους νεροχύτες του μπάνιου. Η οδοντόκρεμα δρα ως φυσικό λειαντικό και αποσμητικό και γι’ αυτό κάνει θαύματα στο νεροχύτη του μπάνιου. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για να κάνει τις βρύσες χρωμίου να λάμψουν καθώς αφαιρεί τις κηλίδες νερού. Απλώς τρίψτε τις επιφάνειες με λίγη οδοντόκρεμα και, στη συνέχεια, ξεβγάλετέ τες καλά.

8.Εξαφανίζει τις γρατσουνιές. Εξαφανίστε τις γρατσουνιές από το δέρμα ή το λινοτάπητα. Στα δερμάτινα παπούτσια και πορτοφόλια, τρίψτε τις γρατσουνιές με ένα μαλακό ύφασμα και ξεπλένετε με ένα υγρό. Για να καθαρίσετε το λινοτάπητα, τρίψτε τα κατάλοιπα με οδοντόκρεμα και ένα στεγνό ύφασμα.

newsbeast.gr

https://www.newsitamea.gr/  Επιμέλεια κειμένου  Σωτηριάδου Χριστίνα