ΕΝΤΟΣ

0 Airbus A321neo: Το πρώτο «μεγάλο» αεροσκάφος της παρέλαβε η AEGEAN

Eχει αυξημένη χωρητικότητα που φτάνει τις 220 επιβατικές θέσεις, μειωμένη κατανάλωση καυσίμων κατά 16% και μεγαλύτερη εμβέλεια κατά 1 επιπλέον ώρα πτήσης (συνολικά μέχρι 4.600 χλμ)

Το πρώτο «μεγάλο» αεροσκάφος της οικογένειας Α320, το Airbus A321neo προσγειώθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας στη βάση της AEGEAN στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. H εταιρεία θα παραλάβει αλλά 3 του ιδίου τύπου A321neo ως την άνοιξη του 2021, φτάνοντας τα 9 A320/A321 neo από τη συνολική παραγγελία των 46 αεροσκαφών.

Με αυξημένη χωρητικότητα που φτάνει τις 220 επιβατικές θέσεις, μειωμένη κατανάλωση καυσίμων κατά 16% και μεγαλύτερη εμβέλεια κατά 1 επιπλέον ώρα πτήσης (συνολικά μέχρι 4.600 χλμ), το νέο Airbus Α321neo, αναμένεται να προσδώσει επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην AEGEAN, μετά το πέρας της κρίσης του Covid-19, δίνοντας ουσιαστικά πρόσβαση σε νέους προορισμούς. Επιπλέον, τα νέα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με επαναχρησιμοποιούμενα ή πλήρως ανακυκλωμένα υλικά εξυπηρέτησης.

Σχολιάζοντας την παραλαβή του αεροσκάφους, ο διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN, Δημήτρης Γερογιάννης επεσήμανε: «Απέναντι στην καταστροφική επίδραση της πανδημίας στον κλάδο και στην εταιρεία μας, χρειαζόμαστε να προχωρήσουμε σε άμεσες, επίπονες προσαρμογές και να διασφαλίσουμε αυξημένες αντοχές για τους επόμενους δύσκολους 12-18 μήνες. Ταυτόχρονα όμως, χρειαζόμαστε να υποστηρίξουμε το όραμά μας για διαρκή εξέλιξη των υπηρεσιών μας προς τους επιβάτες μας, για συνεχή ενίσχυση της  ανταγωνιστικότητάς μας, αλλά και για ουσιαστική συμβολή της εταιρείας μας στην οικονομία της χώρας. Σε αυτό το όραμα, τα Α321neo, η «μεγάλη έκδοση» της οικογένειας με τις αυξημένες δυνατότητές τους, θα είναι το πιο σημαντικό νέο εργαλείο, για την ομάδα των ανθρώπων μας. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και υποδεχόμαστε το πρώτο, αλλά και τα επόμενα τρία σε τόσο δύσκολες συνθήκες».

https://www.ethnos.gr/