Ένας χρήστης του TikTok, ο Jeremy Scheck, μοιράστηκε ένα κόλπο για να φτιάχνουμε φανταστικές πατάτες φούρνου που είναι τραγανές απέξω και μαλακές και αφράτες μέσα. Το βίντεο έγινε viral, συγκεντρώνοντας χιλιάδες like. Μάλιστα, οι πατάτες του Scheck αποθεώθηκαν κι από την Kylie Jenner.

Remaining Time-0:26
Τα τρία βήματα για τις πιο τραγανές πατάτες φούρνου

 Βήμα πρώτο

Βράστε τις πατάτες σε νερό με μπόλικο αλάτι. Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να φάτε όλο αυτό το αλάτι! Απλά χρειάζεται το νερό να είναι αρκετά αλμυρό για να πάρουν τη γεύση οι πατάτες.

Βήμα δεύτερο

Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, στραγγίξτε τες καλά και στη συνέχεια γρατσουνίστε ελαφρώς με ένα πιρούνι ή με ένα κουτάλι για να γίνει λίγο άγρια η επιφάνειά τους. Αυτό θα βοηθήσει τις πατάτες να γίνουν πιο τραγανές στον φούρνο.

Βήμα τρίτο

Απλώστε τις πατάτες σε ένα ταψί, προσθέστε λάδι και καρυκεύματα της αρεσκείας σας και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανές εξωτερικά. Όταν φαίνονται έτοιμες κατά 90%, ο Scheck συμβουλεύει να σβήσετε τον φούρνο και να αφήσετε εκεί για 10 λεπτά για να γίνουν ακόμη πιο τραγανές.

πηγη https://www.reader.gr/