Τζεφ Μπέζος: Ποια η αλήθεια για την περιβόητη σέλφι με το... μόριό του

O Τζεφ Μπέζος, που προώθησε τη θεωρία ότι η Σαουδική Αραβία κρυβόταν πίσω από την αποκάλυψη της σχέσης του με τη Λόρεν Σάντσεζ, απολάμβανε τον τρόπο με τον οποίο αυτή η θεωρία έκανε την κοινή γνώμη να μην εστιάζει στην πιο «δυσάρεστη και περίπλοκη αλήθεια», σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο.

Στο βιβλίο του, με τίτλο «Amazon Unbound: Jeff Bezos and the Invention of a Global Empire», ο συγγραφέας Μπραντ Στόουν, αναφέρει πως δεν υπάρχουν «πειστικά αποδεικτικά στοιχεία» για να στηρίξουν τους ισχυρισμούς του δισεκατομμυριούχου και του συμβούλου ασφαλείας του, ότι η Σαουδική Αραβία ήταν ο πληροφοριοδότης του περιοδικού National Enquirer, το οποίο δημοσίευσε μηνύματα μεταξύ του Τζεφ Μπέζος και της Λόρεν Σάντσεζ.

Το βιβλίο των σχεδόν 500 σελίδων, αποκαλύπτει επίσης, ότι η περιβόητη φωτογραφία του μορίου του Τζεφ Μπέζος που διέρρευσε και την οποία φέρεται να είχε στείλει στην ερωμένη του, δεν ήταν πραγματική, αλλά την είχε κατεβάσει ο αδελφός της Σάντσεζ, Μάικλ, από ιστότοπο για ομοφυλόφιλους συνοδούς.

Ο ίδιος ο Μάικλ Σάντσεζ «αργότερα είπε στους ερευνητές του FBI, ότι ποτέ δεν είχε στην κατοχή του μια άσεμνη φωτογραφία του Μπέζος», όπως γράφει ο Στόουν. Σε ένα κεφάλαιο που περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο ο Τζεφ Μπέζος «τίναξε στον αέρα» τον 25ετή γάμο του με τη Μακένζι Σκοτ - η οποία στο μεταξύ ξαναπαντρεύτηκε - ο Στόουν σημειώνει, πώς ο δισεκατομμυριούχος «επιδέξια υπονόησε» σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στο Medium.com, ότι οι Σαουδάραβες ίσως βρίσκονται πίσω από το αποκλειστικό του Enquirer.

Ο Στόουν επίσης υπογραμμίζει ένα άλλο άρθρο, το οποίο έγραψε ο ειδικός της ιδιωτικής φύλαξης Γκάβιν ντε Μπέκερ, ο οποίος είναι και παλιός φίλος του Τζεφ Μπέζος, στην Daily Beast: «Οι ερευνητές μας και αρκετοί ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Σαουδάραβες είχαν πρόσβαση στο τηλέφωνο του Τζεφ Μπέζος και απέκτησαν ιδιωτικές πληροφορίες. Από σήμερα, είναι ασαφές σε ποιον βαθμό, η ΑΜΙ γνώριζε τις λεπτομέρειες», έγραψε ο ντε Μπέκερ.

Αλλά ο Στόουν, υποστηρίζει ότι το Enquirer πήρε εννέα προσωπικές φωτογραφίες του Τζεφ Μπέζος από τον Μάικλ Σάντσεζ με όρους σύμβασης αξίας περίπου 200.000 δολαρίων, την πιο ακριβοπληρωμένη που υπήρξε ποτέ για αποκλειστικότητα. Και ο Σάντσεζ φέρεται να πήρε τις φωτογραφίες από την αδελφή του που «συχνά προωθούσε» τα μηνύματα του Τζεφ Μπέζος σ' αυτόν, σύμφωνα με το βιβλίο.

«Η σχέση των δύο αδελφιών ήταν, να το πω ευγενικά, ασυνήθιστη», γράφει ο Στόουν, που προσθέτει ότι η πιθανότητα οι Σαουδάραβες να έδωσαν πληροφορίες στο Enquirer ή να πρόσθεσαν σ' αυτό που πήραν από τον Μάικλ Σάντσεζ, ήταν «μόνο μια ομίχλη αλληλοκαλυπτόμενων γεγονότων, αδύναμων δεσμών και πολύ περίεργων συμπτώσεων».

«Για τον Τζεφ Μπέζος και τους συμβούλους του, που προσπαθούσαν να στρέψουν θετικά τα ντροπιαστικά γεγονότα σχετικά με το διαζύγιό του, ένα τέτοιο σύννεφο αβεβαιότητας αποσπούσε την προσοχή του κόσμου, από την πιο δυσάρεστη και περίπλοκη αλήθεια».

 

Πηγή: www.iefimerida.gr

 

Δημοφιλή Αρθρα