ΕΝΤΟΣ

Μη επιστρεπτέα Επιχορήγηση σε Επιχειρήσεις Τουρισμού έως 400.000 € [ΕΠΑΝεΚ - ΕΣΠΑ]

Μη επιστρεπτέα Επιχορήγηση σε Επιχειρήσεις Τουρισμού έως 400.000 € [ΕΠΑΝεΚ - ΕΣΠΑ]

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το Πρόγραμμα «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας», προϋπολογισμού 350.000.000 ευρώ.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η οικονομική ενίσχυση - παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις Τουρισμού που επλήγησαν, ώστε να βοηθηθούν στην επανεκκίνηση της λειτουργίας τους.

Η Δράση επιχορηγεί ποσό ίσο με 5% επί του ετησίου κύκλου εργασιών (τζίρου) του έτους 2019 υπό μορφή Κεφαλαίου Κίνησης για τις Επιχειρήσεις Φιλοξενίας [Ξενοδοχεία, Καταλύματα, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια]. Επίσης εντάσσονται λοιπές επιχείρησεις Τουρισμού [Τουριστικά Πρακτορεία, Τουριστικά Γραφεία και Τουριστικά Λεωφορεία] για τις οποίες η Επιχορήγηση ανέρχεται σε  ποσό ίσο με 2,5% επί του ετησίου κύκλου εργασιών (τζίρου) του έτους 2019.  Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης μπορεί να ανέλθει έως € 400.000 ανά ΑΦΜ [μη επιστρεπτέα επιχορήγηση].

Υποβολή
                             Αιτήσεων

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τις 16 Ιουνίου 2021 και θα διαρκέσουν έως τις έως την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 [υπάρχει σειρά προτεραιότητας].

Η αξιολόγηση θα γίνει με τη μέθοδο της άμεσης διαδικασίας (FiFo - First in First Out) βάσει της ημερομηνίας υποβολής. 

Δικαιούχοι Δράσης / Επιλέξιμα είδη επιχειρήσεων:

Επιλέξιμες είναι οι Επιχειρήσεις Τουρισμού, όλων των νομικών μορφών, οι οποίες δραστηριοποιούνται ως Κύρια Δραστηριότητα/ ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα Έσοδα σε ένα από τα ακόλουθα: :

⬣ Επιχειρήσεις Φιλοξενίας [Ξενοδοχεία, Καταλύματα, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια]

⬣ Τουριστικά Πρακτορεία / Γραφεία

⬣ Τουριστικά Λεωφορεία

 

Δείτε εδώ τους Επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ).

 

Επιλεξιμότητα Δαπανών Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης:

Αποδίδεται μη επιστρεπτέα επιχορήγηση με τη μορφή Κεφαλαίου Κίνησης, που ανέρχεται στο 2,5% ή στο 5% επί του ετήσιου κύκλου Εργασιών του έτους 2019. Η καταβληθείσα προμήθεια του κεφαλαίου κίνησης πρέπει να αναλωθεί για την προμήθεια πρώτων υλών από 1/4/2021 έως 31/12/2021.

 

Βασικές Προϋποθέσεις Συμμετοχής Δικαιούχοι Δράσης / Επιλέξιμα είδη επιχειρήσεων:

Η Νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας» αφορά σε όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων (μικρομεσαίες - μεγάλες) εφόσον πληρούνται καταρχήν οι εξής προϋποθέσεις:

⬣ Να έχουν κάνει έναρξη εργασιών μέχρι την 31.12.2020

⬣ Να έχουν συμπληρώσει κατά το έτος 2019 τουλάχιστον 1 ΕΜΕ μισθωτής εργασίας (ήτοι >300 ένσημα πλήρους απασχόλησης).

⬣ Να υπάρχει μείωση μεγαλύτερη ή ίση του 30% του ετήσιου τζίρου (συνολικά έσοδα) του έτους 2020 σε σχέση με το 2019.

⬣ Για όσες έχουν συσταθεί έως την 31/12/2019: Να έχουν ως κωδικό δραστηριότητας με τα μεγαλύτερα έσοδα έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ της Προκήρυξης (Ελέγχεται το Φορολογικό Έντυπο Ε3 χρήσης 2019).

⬣ Για όσες έχουν συσταθεί μετά την 1/1/2020: Να έχουν ως κύριο κωδικό δραστηριότητας έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ της Προκήρυξης [εντάσσονται αυτοδικαίως στο Πρόγραμμα].

⬣ Να λειτουργούν με Νόμιμη Άδεια Λειτουργίας, να τηρούν απλογραφικά/ διπλογραφικά βιβλία του ν. 4308/2014 και να είναι υπόχρεες υποβολής Δηλώσεων ΦΠΑ.

⬣ Υποβάλλεται μία Αίτηση Χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ, για το σύνολο των τουριστικών εγκαταστάσεων φιλοξενίας ή των λοιπών τουριστικών δραστηριοτήτων που υπάρχουν.

*Η διαδικασία Αξιολόγησης είναι ιδιαίτερα αυστηρή, καθώς δεν θα ζητηθούν εκρεμμότητες με αποτέλεσμα τυχόν ελλείψεις να καθιστούν μια αίτηση Απορριπτέα.

 

keh

Το Κέντρο Επενδύσεων (Σύμβουλοι Επιχειρήσεων - Σύμβουλοι ΕΣΠΑ) παρέχει πλήρη και ολοκληρωμένη υποστήριξη, από τον πρώτο έλεγχο επιλεξιμότητας, την εκτίμηση της αναμενόμενης βαθμολογίας (προαξιολόγηση) καθώς και στην εκπόνηση - υποβολή ενός άριστου business plan το οποίο θα αποδώσει τη μέγιστη δυνατή μοριοδότηση.


Τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας στα πρόσφατα επιχορηγούμενα προγράμματα αποτελούν την εγγύηση για την άριστη υποστήριξη από το γραφείο μας. Δείτε εδώ επιτυχημένα παραδείγματα Εγκεκριμένων Επιχειρήσεων από το Κέντρο Επενδύσεων.

⬣ Για μια δωρεάν προαξιολόγηση όπως μας αποστείλλετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τα εξής φορολογικά έντυπα:

- Πρόσφατη εκτύπωση taxisnet με τους ΚΑΔ δραστηριότητας,
- Έντυπο Ε3 της χρήσης 2019, 2020,
- Περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ για τη χρήση 2020.

Εναλλακτικά μπορούμε να συνδεθούμε με τους κωδικούς taxisnet και να σας καθοδηγήσουμε για την εκτύπωση των παραπάνω δικαιολογητικών.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο www.kei.gr και στα τηλέφωνα 2118505001 ή στο 2810823002 (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

☆ Εμπειρία άνω των 10 ετών σε ενισχύσεις Αναβάθμισης επιχειρήσεων ☆
ΠΕΠ, Τουρισμός, ΟΑΕΔ, ΕΣΠΑ, Leader, Αναπτυξιακός

Με εκτίμηση, 

Νικόλαος Κ. Κοτσυφός

ΚΟΤΣΙΦΟΣ SIGNATURE.png

Οικονομολόγος, Business Administration, University of Piraeus

MSc Marketing, Athens University of Economics and Business

t: 2108028330, 2810823002, f: 2818101281

site: kei.gr, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Αναπτυξιακή Εταιρεία - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

√ Συμβουλευτική Καθοδήγηση Επιχειρήσεων
√ Συμμετοχή σε Διαγωνισμούς Δημοσίου

√ Ένταξη σε Επιχορηγούμενα Προγράμματα

kentro ependyseon

                  iso keh