ΕΝΤΟΣ

Σήφης Βαλυράκης: Το βίντεο που δίνει νέα τροπή στην υπόθεση του θανάτου του

Ο Σήφης Βαλυράκης είχε βρεθεί νεκρός στο Πεζονήσι της Ερέτριας. Η υπόθεση του θανάτου του παίρνει νέα τροπή μετά την κατάθεση ενός βίντεο που «αποκρυπτογράφησε» τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας.

 
 
 
 

Των Ν. ΔΗΜΑΡΑ & ΑΝ. ΚΑΝΔΥΛΗ

Στο οπτικό υλικό φαίνεται καθαρά ένα αλιευτικό σκάφος να προσεγγίζει κυκλικά το μικρό φουσκωτό του πρώην υπουργού και να προκαλεί έντονο κυματισμό.

Το βίντεο αυτό είχε προβληθεί σε δελτία ειδήσεων τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο Σήφης Βαλυράκης είχε βρεθεί νεκρός στο Πεζονήσι της Ερέτριας, αλλά στην εικόνα δεν φαινόταν με ευκρίνεια εάν υπήρχε και άλλο σκάφος στην επίμαχη περιοχή.

«Το βίντεο υπάρχει ήδη στη δικογραφία και δείχνει την ώρα που το φουσκωτό σκάφος του Βαλυράκη βρισκόταν στα ανοιχτά. Τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας το αποκρυπτογράφησε, το “καθάρισε” με αποτέλεσμα να φανεί πλέον καθαρά ότι πλησίον του φουσκωτού του Βαλυράκη υπάρχει και ένα άλλο σκάφος που το προσεγγίζει και πραγματοποιεί κυκλικές κινήσεις, δημιουργώντας μεγάλο κυματισμό. Δυστυχώς, δεν διακρίνονται τα στοιχεία του αλιευτικού, αλλά και μόνο η ύπαρξή του και οι επιθετικές ενέργειες που πραγματοποιεί ανατρέπουν όλα τα δεδομένα της υπόθεσης και ενισχύουν τον ισχυρισμό μας ότι πρόκειται περί δολοφονίας», λέει στην «R» ο δικηγόρος της οικογένειας Κώστας Παπαδάκης.

Σήφης Βαλυράκηςhttps://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2021/10/valirakis-2-255x176.jpg 255w, https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2021/10/valirakis-2-596x412.jpg 596w, https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2021/10/valirakis-2-768x531.jpg 768w" sizes="(max-width: 1200px) 100vw, 1200px">

Μετά την αποκάλυψη αυτή, αλλά και με την ανάδειξη και άλλων στοιχείων, οι συνήγοροι της οικογένειας Βαλυράκη, Κ. Παπαδάκης και Μανώλης Φωτάκης, κατέθεσαν, όπως είχαν δικαίωμα, προσφυγή ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας Εφετών Χαλκίδας εναντίον της απορριπτικής διάταξης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, η οποία έθετε την υπόθεση στο αρχείο.

«Όλα θα αποκαλυφθούν και η αλήθεια θα φανεί. Ο Σήφης δολοφονήθηκε. Τον χτύπησαν και τον έριξαν στη θάλασσα. Η υπόθεση δεν πρέπει να μπει στο αρχείο. Υπάρχουν πλέον αδιάσειστα στοιχεία, αποκαλυπτικά βίντεο, μάρτυρες που περιγράφουν πώς τον χτύπησαν, τι έκαναν οι δύο ψαράδες του αλιευτικού, ιατροδικαστικές εκθέσεις, τα πάντα. Αν αρχειοθετηθεί η υπόθεση, τότε θα είναι σκάνδαλο και συγκάλυψη», αναφέρει στην «R» ο αδελφός της συζύγου του Σήφη Βαλυράκη, Αθανάσιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος έχει καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας με σκοπό τη συγκάλυψη των ενόχων.

Να σημειωθεί πως, όταν στις αρχές Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό ότι η Εισαγγελία Χαλκίδας θέτει την υπόθεση Βαλυράκη στο αρχείο, η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα Παπαθεοδώρου, είχε αντιδράσει έντονα με δήλωσή της, χαρακτηρίζοντας τις εισαγγελικές ενέργειες «ακατανόητες και αφύσικες μετά από τόσες συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων και ιατροδικαστών».

Τα στοιχεία για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Με την προσφυγή που κατέθεσαν οι συνήγοροι της οικογένειας, εκτός από το πολυσέλιδο πόρισμα του εμπειρογνώμονα, που αποκρυπτογράφησε το επίμαχο βίντεο, επικαλούνται και νέα στοιχεία προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα προς την κατεύθυνση άσκησης ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι κ. Παπαδάκης και Φωτάκης τονίζουν στοιχεία της έκθεσης της τεχνικής συμβούλου της οικογένειας, καθηγήτριας Ιατροδικαστικής Χαράς Σπηλιοπούλου, που αποφάνθηκε ότι «τα 15 χτυπήματα που έφερε ο θανών, τα περισσότερα στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στον αυχένα κ.λπ., έχουν προκληθεί από διαφορετικά μεταξύ τους όργανα. Η συμβατότητα ορισμένων από τα χτυπήματα αυτά με προπέλα σκάφους δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά έχουν προκληθεί από αυτήν, ενώ οι περιστάσεις και τα ευρήματα της δικογραφίας σχεδόν αποκλείουν οποιαδήποτε προσέγγιση του σώματος του θανόντος με την προπέλα του δικού του σκάφους. Επίσης, από τα ίδια ευρήματα και στοιχεία αποκλείεται η περίπτωση της εκούσιας πτώσης του στη θάλασσα, καθώς και η ανατροπή του σκάφους από θαλασσοταραχή ή άλλη αιτία».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews