Σάσα Σταμάτη για Χριστόφορο Ζαραλίκο: Η απάντηση για την «εισβολή» στη σκηνή

Τη δική της απάντηση έδωσε η Σάσα Σταμάτη για την «εισβολή» της, το βράδυ της Πέμπτης, 2 Δεκεμβρίου, στη σκηνή του Θεάτρου Καρέζη, όπου εμφανίζεται ο Χριστόφορος Ζαραλίκος.

Με μία ανάρτηση στο Instagram, η δημοσιογράφος υποστήριξε ότι, ο λόγος που σηκώθηκε, μαζί με άγνωστους άντρες, στη σκηνή του θεάτρου ήταν ότι εξοργίστηκε από ένα αστείο για τους αρβανίτες και τους κατοίκους της Μάνδρας, όπου και η ίδια έχει μεγαλώσει. «Αυτή είμαι σε όποιον αρέσω για τους άλλους δεν θα μπορέσω», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος.

Δείτε ολόκληρη την απάντηση της Σάσας Σταμάτη στο Instagram

Υπενθυμίζεται ότι, την πολύ σοβαρή καταγγελία για επίθεση και επιχείρηση λογοκρισίας σε θεατρική παράσταση έκανε ο κωμικός Χριστόφορος Ζαραλίκος, παρουσιάζοντας στα social media και σχετικό βίντεο από την παράσταση «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά» στο θέατρο «Καρέζη» το πρωί της Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου.

Στο βίντεο, φαίνεται η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη μαζί με κάποιους άντρες να διαπληκτίζονται λεκτικά με θεατές, την ώρα που ο Χριστόφορος Ζαραλίκος προσπαθεί, με το μικρόφωνο στο χέρι, να ηρεμήσει τα πνεύματα. Μάλιστα, σε κάποιο σημείο ακούγεται η φωνή της δημοσιογράφου να λέει με έντονο ύφος: «Γιατί δεν λες για τον Μελισσανίδη τον φίλο σου;», για να απαντήσει ο κωμικός «δεν είναι φίλος μου ο Μελισσανίδης».

 

Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, στην παράστασή του ο Χριστόφορος Ζαραλίκος κάνει έμμεση αναφορά και στον επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τελικά, στο επεισόδιο επενέβησαν και άλλοι θεατές, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν και ανέβηκαν στη σκηνή, ζητώντας από την Σάσα Σταμάτη και τη συνοδεία της, που είχε διακόψει την παράσταση να αποχωρήσει. «Εδώ δεν βρίζουμε» και «Θα φύγουν, αφού δεν τους αρέσει» τονίζει ο ηθοποιός σε άλλο σημείο. 

«Στην χώρα που είσαι πρωθυπουργός @kmitsotakis μπαίνουν μπράβοι σε θέατρο για να σταματήσουν την παράσταση και τους πετάει έξω το κοινό. Δεν αντέχουμε τόσο φιλελευθερισμό πια» έγραψε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο προσωπικό του προφίλ στο Twitter. 

Αντίδραση από τον Οικονόμου

Σάλος στο Twitter: «Άλλο ένα σημάδι παρακμής» λέει ο Κώστας Ζαχαριάδης

Όπως ήταν αναμενόμενο, το περιστατικό σχολιάστηκε από τους χρήστες του Twitter. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, έγραψε: «Η διακοπή της παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου όπως και κάθε παράστασης είναι ντροπιαστική και επικίνδυνη. Άλλο ένα σημάδι παρακμής. Η καθεστωτική νοοτροπία απο τους υποκινητές των επεισοδίων δεν είναι ανεκτή. Η λογοκρισία δεν θα περάσει, η τέχνη και η ελευθερία θα νικήσουν.

Πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν γιατί βρέθηκε η Σάσα Σταμάτη στην παράσταση και ποιοι ήταν οι άντρες που τη συνόδευαν. «Η #Σταματη πήγε με μπράβους να σταματήσει τον #ζαραλικος γιατί της το είπε ο πνευματικός της» έγραψε ένας χρήστος, μ' έναν άλλο να προσθέτει: «Εμετός και αηδία, χούντα και δυσωδία. Ελλάδα 2021». 

ΚΚΕ: Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού

«Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν “αγανακτισμένους” σε ρόλο “μπράβου”, επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ

Η ανακοίνωση από το ΜέΡΑ25

«Η προκλητική διακοπή της σατιρικής παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου από αυτόκλητη ομάδα "υπερασπιστών Μαρινάκη" με επικεφαλής τηλεπερσόνα, δείχνει ότι πάντα θα υπάρχει ένας πρόχειρος Παναγιώταρος να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Ευχόμαστε πολύ σύντομα να διαπιστώσουν κι αυτοί οι συνεχιστές της Χ.Α. πόσο αναλώσιμοι είναι» αναφέρει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

πηγη https://www.ethnos.gr/