ΕΝΤΟΣ

Στο Προεδρικό την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος προκειμένου να δώσει τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Κατά την διαβεβαίωση λέγεται το εξής: «Διαβεβαιούμαι επί τη Αρχιερωσύνη μου ότι Θεία Χάριτι θα εκπληρώ τα Αρχιεπισκοπικά μου καθήκοντα μετά πάσης σπουδής και δυνάμεως, τηρών απαρασαλεύτως τους Θείους και Ιερούς Αποστολικούς τε και Συνοδικούς Κανόνας και τας Ιεράς Παραδόσεις διαδηλώ δε υπακοήν εις το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους».

Θα ακολουθήσει η τελετή ενθρόνισης στις 5 Φεβρουαρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μηνά όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα παραστούν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Αποχαιρετιστήρια λειτουργία στο Ρέθυμνο

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνου θα τελέσει την Θεία Λειτουργία την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου, επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, αποχαιρετώντας κι απευθύνοντας ευχαριστήριο λόγο προς το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, του οποίου υπήρξε ποιμενάρχης για 11 χρόνια.

Με την ευκαιρία της εορτής, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα ευλογήσει τους άρτους για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και ακολούθως θα προστεί της λιτανείας των Ιερών Λειψάνων των Τριών Ιεραρχών γύρω από τον Μητροπολιτικό Ναό, κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο σε αυτούς.

πηγη  ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR