Η SKY express "απλώνει τα φτερά" της: Προμηθεύεται 2 νέα AIRBUS A320neo εντός Μαΐου

Του Φώτη Φωτεινού 

Έως το 2020 ήταν μια αεροπορική που εκτελούσε πτήσεις μόνο εντός της Ελλάδας, με αεροσκάφη τύπου ATR, έχοντας μάλιστα την πλειονότητα των άγονων γραμμών.  

Στα τέλη του 2020 έκανε το "μεγάλο μπαμ", ανακοινώνοντας – σε πρώτη φάση – τη προμήθεια 6 αεροσκαφών τύπου Airbus A320neo, τα οποία της επέτρεψαν την επέκταση στο εξωτερικό, με τη διεξαγωγή διεθνών πτήσεων (2021). 

Η SKY express, η οποία ανήκει στον Όμιλο IOGR του Γιάννη Γρύλου, δεν μένει όμως εκεί. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, η εταιρεία παρέλαβε τον Απρίλιο το 7ο αεροσκάφος Airbus A320 (είναι ceo και όχι neo) και ετοιμάζεται, έως τα τέλη του μήνα, να παραλάβει ακόμη 2 Airbus A320neo.

Η εταιρεία, έως τα τέλη Μαΐου, θα διαθέτει στόλο 21 αεροσκαφών, δηλαδή 9 Airbus A320 και 12 ATR, εκ των οποίων 6 ATR (τα ATR 72 – 600) είναι καινούργια. 

Πτήσεις σε 20 πόλεις σε 11 χώρες τη θερινή περίοδο   

Οι ανωτέρω κινήσεις φανερώνουν την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας, η οποία - σύμφωνα με αεροπορικούς αναλυτές  - δύναται φέτος να υπερδιπλασιάσει την επιβατική κίνησή της σε σχέση με προηγούμενα έτη.

Είναι ενδεικτικό ότι, με τη προμήθεια και των επιπρόσθετων Airbus, τα οποία θα εκτελέσουν άμεσα πτητικό έργο, η εταιρεία θα διεξάγει πτήσεις τη θερινή περίοδο σε 20 πόλεις σε 11 χώρες.  

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη, τις Βρυξέλλες και τη Λάρνακα προστέθηκαν για το φετινό καλοκαίρι το Άμστερνταμ, η Λισσαβόνα, η Λυών, η Λιλ, η Μασσαλία και η Νάντ, η Κοπεγχάγη και το Μπιλούντ της Δανίας, η Βαρσοβία και οι πόλεις Gdansk, Poznan, Rzeszów και Wroclaw της Πολωνίας, το Ταλίν της Εσθονίας και η Τιμισοάρα της Ρουμανίας.Αντίστοιχα, στο δίκτυο εσωτερικού, η SKY express ενίσχυσε τις απευθείας πτήσεις προς τα αεροδρόμια της Κρήτης, των Δωδεκανήσων και των Επτανήσων, διατηρώντας ταυτόχρονα τη σύνδεση της Αθήνας με το μεγαλύτερο δίκτυο εσωτερικού.

Τέλος, με σκοπό την εισροή επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο, η SKY express διατηρεί συμφωνίες διασύνδεσης με αερομεταφορείς, όπως Air France, KLM, Qatar Airways, American Airlines, Cyprus Airways, Condor, El Al, Middle East Airlines, Transavia, Air Transat και easyJet.

πηγη   https://www.capital.gr/