Οι μισθοί στην ΕΡΤ: Πόσα παίρνουν Ζούλας, Γαμπρίτσος και Αντριάννα Παρασκευοπούλου-

Μάλλον δεν στέκει η κατηγορία για golden boys στην ΕΡΤ, αν κρίνουμε από τα όσα αποκαλύφθηκαν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για τους μισθούς του προέδρου της δημόσιας τηλεόρασης, του Διευθύνοντος συμβούλου και της κεντρικής παρουσιάστριας.

Οπως είπε ο Κωνσταντίνος Ζούλας στους βουλευτές " η κεντρική παρουσιάστρια ειδήσεων της ΕΡΤ σήμερα, αμείβεται με λιγότερο από 1.300 ευρώ το μήνα και μάλιστα επί 12 και όχι επί 14 μήνες. Ο καθαρός μισθός ενός Διευθυντή της ΕΡΤ, δεν υπερβαίνει τα 1.500 με 1.600 ευρώ το μήνα κι αυτός επί 12. Ο υπεύθυνος του ERTFLIX, δεν υπερβαίνει τα 1.100 ευρώ το μήνα και οι μισθοί του προσωπικού παραμένουν καθηλωμένοι στα επίπεδα του ενιαίου μισθολογίου. Οι μισθοί τόσο του προσωπικού της ΕΡΤ όσο και της ιεραρχίας της, είναι ασύγκριτα χαμηλότερη από αυτούς των ιδιωτικών καναλιών, τη στιγμή που όλοι την καλούν να ανταγωνιστεί ευθέως μαζί τους, και είναι αδύνατον με αυτούς τους μισθούς η ΕΡΤ να προσελκύσει στελέχη από την ελεύθερη αγορά που είναι απαραίτητα για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης". 

Οι μισθοί Ζούλα και Γαμπρίτσου

Ο καθαρός μισθός του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα είναι 1.800 ευρώ, ποσό ελάχιστα για στέλεχος της ιδιωτικής τηλεόρασης, ενώ του διευθύνοντος συμβούλου είναι 2.600 ευρώ και αυτοί επί 12 μήνες και όχι 14. Οταν ο επικεφαλής ενός ιδιωτικού καναλιού υπολογίζεται ότι έχει μισθό από 10- 20.000 ευρώ. 

Οπως είπε ο κ. Ζούλας "αν πιστεύετε, ότι αυτοί οι μισθοί είναι GOLDEN BOYS ή ότι είναι ενδεδειγμένοι σε μια εταιρεία που διαχειρίζεται 200 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, τότε ας συμφωνήσουμε όλοι ότι εμείς είμαστε πρόσκοποι ή ότι και εσείς και εμείς είμαστε θύματα ενός άκρατου λαϊκισμού".

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος στον Παύλο Πολάκη

Λεκτική αντιπαράθεση είχαν στη διάρκεια της ακρόασης της ηγεσίας της ΕΡΤ στην επιτροπή, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας με τον Παύλο Πολάκη. Ο Γιώργος Γαμπρίτσιος δήλωσε:

"Εγώ δεν είμαι "Golden Boy όντως 2.500 ευρώ παίρνω καθαρά, νομίζω είναι 4.100 μεικτά. Όντως, πέρασε ένα νομοσχέδιο πριν ένα χρόνο να πάω στα 9.000 μεικτά, αλλά ποτέ δεν το έκανα, ποτέ δεν το ζήτησα, ποτέ δεν το έκανε κυβέρνηση για μένα. Και να το έκανε ακόμα η κυβέρνηση, δεν θα το δεχόμουν. Και ξέρετε γιατί δεν θα το δεχόμουν; Γιατί ήθελα, πρώτα οι εργαζόμενοι κάτω από μένα, να πάρουν αυτό που ήταν δίκιο".

 

πηγη  thetoc.gr