Φιλοδώρημα 3.000 ευρώ στη Μύκονο - Τι μπορεί να παρήγγειλε μια παρέα και πλήρωσε 22.499 ευρώ;

Το απίστευτο ποσό των 22.499 ευρώ κλήθηκε να πληρώσει μια 10μελής παρέα για μια έξοδο στη Μύκονο. Η 10μελής συντροφιά κατέβαλε το ποσό παραδόξως χωρίς αντιδράσεις, καθώς είχε πράγματι παραγγείλει όλα όσα χρεώθηκε και ήταν σε γνώση τους το κόστος. Ομως το πρόβλημα ήταν ότι δεν κόπηκε απόδειξη, φαινόμενο που είναι ενδημικό στη Μύκονο.

H παραγγελία περιλάμβανε από φιλέτα των 120 ευρώ το κάθε ένα και μπριζόλες τόμαχοκ που κόστιζαν 280 ευρώ η μία, μία βότκα Beluga Gold και 6 σαμπάνιες Dom Perignon, που το κάθε μπουκάλι της κόστιζε 1.900 ευρώ.

 

Μάλιστα όταν έφτασε η στιγμή της πληρωμής, η παρέα άφησε ένα διόλου ευκαταφρόνητο φιλοδώρημα, της τάξης των 3.000 ευρώ. 

Ωστόσο, δεν κόπηκε από το μαγαζί πoτέ νόμιμη απόδειξη και έτσι η ιστορία της παρέας και του εξωφρενικού λογαριασμού που πλήρωσε έγινε ευρύτερα γνωστή και είδε το φώς της δημοσιότητας.

 

Η περίπτωση αυτή φαίνεται πως δεν είναι μεμονωμένη, αντίθετα η φοροδιαφυγή μάλλον καλπάζει στο "νησί των ανέμων". Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα μπήκε 48ωρο λουκέτο στο εστιατόριο του διάσημου Τούρκου κρεοπώλη Νουσρέτ, ενώ σε γνωστό beach bar επιβλήθηκαν πρόστιμα, επειδή έκοβε αποδείξεις με αδήλωτες ταμειακές.

apodeijh
apodeijh
Για την πάταξη αυτών των φαινομένων για τρίτη χρονιά βρίσκεται στον "αέρα" η καμπάνια apodeixi please, η οποία αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των τουριστών, αλλά και στην ενημέρωση τους για τα δικαιώματα τους.

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης καμπάνιας έχουν αναρτηθεί στα αεροδρόμια της χώρας αφίσες, που δείχνουν πως είναι μια πλάστη και μια νόμιμη απόδειξη αντίστοιχα.

 

πηγη  thetoc.gr