Ο νέος τρόπος που κλέβουν αυτοκίνητα σε δευτερόλεπτα (video)

Έναν νέο και ευφάνταστο τρόπο φαίνεται πως έχουν βρει οι κλέφτες κλέφτες αυτοκινήτων για να αρπάξουν ένα όχημα, μέσα σε λίγα μάλιστα δευτερόλεπτα.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας στα συστήματα ασφάλειας κατά της κλοπής των αυτοκινήτων είναι διαρκής είναι αδιαμφησβήτητη. Ωστόσο το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τους ληστές των αυτοκινήτων που βρίσκουν διαρκώς νέα εργαλεία αλλά και τρόπους για να ανοίγουν τα τετράτροχα «θύματά» τους.

Τώρα τελευταία μάλιστα και σύμφωνα και με τα νέα που μας έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ένα νέο... modus operandi έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το οποίο και εξαπλώνεται με γοργό ρυθμό καθώς μοιάζει πολύ αποτελεσματικό και επιτρέπει στους μακρυχέρηδες να κάνουν δικό τους ένα όχημα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς τη χρήση υψηλής τεχνολογίας.

Όπως θα δείτε και εσείς στο video που ακολουθεί, οι ληστές «πλευρίζουν» το αυτοκίνητο που θέλουν να κλέψουν με τον συνοδηγό να βγαίνει από το λευκό SUV και με τη χρήση ενός εργαλείου που δεν φαίνεται καθαρά βγάζει ολόκληρο το τζάμι (!) της πόρτας του οδηγού.

Μετά από αυτό ληστής κάθεται στη θέση του οδηγού και ασκώντας δύναμη στο τιμόνι σπάει την εργοστασιακή κλειδαριά. Έπειτα και ενώ το μόνο που κάνει o εγκληματίας είναι να ισιώσει τους τροχούς του Dodge Challenger Hellcat που θέλει να κλέψει αποκαλύπτεται και ο νέο «τελικό στάδιο» της κλοπής: το λευκό SUV κάνει όπισθεν, πηγαίνει πίσω από το αμερικάνικο coupe, αρχίζει να το σπρώχνει και έτσι οι κλέφτες απομακρύνονται γρήγορα από το σημείο μαζί με τα Dodge.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο το παραπάνω ευφάνταστο σενάριο μπορεί να γίνει πραγματικότητα και στους δρόμους της Ευρώπης, το γεγονός όμως ότι έχουν αρχίσει να κλέβουν έτσι αυτοκίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τουλάχιστον ανησυχητικό.

 
πηγη  https://www.carandmotor.gr/