Πέντε σημάδια που δείχνουν πως δίπλα σας έχετε έναν χειριστικό άνθρωπο

Όταν βρισκόμαστε σε μία σχέση και ειδικά αν αγαπάμε πολύ το άλλο άτομο δυσκολευόμαστε να δούμε τα ελαττώματά του. Οι υγιείς σχέσεις, όμως, βασίζοντα στον σεβασμό, την εμπιστοσύνη και το αίσθημα ασφάλειας που νιώθουν τα μέλη τους.

Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο να υπάρξει και μπορεί στη ζωή μας να συναναστρεφόμαστε με χειριστικούς ανθρώπους, οι οποίοι επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία μας, καμιά φορά δίχως να το καταλαβαίνουμε.

Χειριστικοί είναι οι άνθρωποι που θέλουν να έχουν τον έλεγχο στη σχέση και στη ζωή μας. Συνήθως, αυτή η συμπεριφορά πηγάζει από δικές τους ανασφάλειες, τις οποίες προσπαθούν να καλύψουν με την επίδειξη υπέρμετρης αυτοπεποίθησης. Γινόμαστε, με λίγα λόγια δέκτες μιας τοξικής συμπεριφοράς δίχως να το αντιλαμβανόμαστε. 

Πώς θα καταλάβετε αν ένας άνθρωπος είναι χειριστικός; Διαβάστε παρακάτω πέντε σημάδια που το αποδεικνύουν, όπως τα παρουσιάζει ο λογαριασμός @pshycologysays στο Instagram.

  • Προκαλούν μία κατάσταση που σας φέρνει σε δύσκολη θέση και στη συνέχεια αποποιούνται των ευθυνών τους.
  • Σας κατηγορούν για υπερευαισθησία και ευαλωτότητα, ενώ οι πράξεις και τα λόγια τους σας προσβάλλουν ή σας πληγώνουν.
  • Ασκούν αρνητική κριτική σε κάθε πράξη σας και σας παροτρύνουν να τα παρατήσετε, αδιαφορώντας για τα όσα νιώθετε ή θέλετε.
  • Δεν σέβονται τα όριά σας και επιθυμούν να έχουν τον έλεγχο σε κάθε τομέα της ζωής σας.
  • Μπροστά σε άλλους δείχνουν εντελώς διαφορετικοί από το πώς είναι απέναντί σας.

πηγη https://www.marieclaire.gr/