Πέθανε ο Πρίγκιπας Φίλιππος- Σε ηλικία 99 ετών, στο Παλάτι του Windsor

Θρήνος στη Μεγάλη Βρετανία καθώς πέθανε σε ηλικία 99 ετών στο παλάτι του Windsor ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ.
 

Αδέλφια σκότωσαν την οικογένειά τους και αυτοκτόνησαν

Δύο αδέλφια πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερα μέλη της οικογένειάς τους στο Τέξας, προτού αυτοκτονήσουν, υλοποιώντας μια αποτρόπαιη συμφωνία που είχαν συνάψει, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.
 

Μυστήριο με το κλεμμένο Boeing 727 που δεν βρέθηκε ποτέ

ίγο πριν τη δύση της 25 Μαΐου του 2003, το πλήρωμα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Quatro de Fevereiro στην Αγκόλα παρατήρησαν κάτι πολύ περίεργο.
Ένα Boeing 727-223, με αριθμό N844AA, τροχοδρομούσε ακανόνιστα σε έναν από τους διαδρόμους. Δεν έγιναν προσπάθειες επαφής με τον πύργο και το αεροσκάφος αναχώρησε νοτιοδυτικά πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό με όλα τα φώτα σβηστά. Το εν λόγω αεροπλάνο ήταν ασημί, με κόκκινες, άσπρες και μπλε ρίγες, και είχε πρόσφατα γεμίσει με 14.000 γαλόνια καυσίμου, αρκετά για να ταξιδέψει μέχρι 1.500 μίλια.
 

Πενηντάρησε το FIAT 127! (video)

Με τα αυτοκίνητα πόλης της Fiat, όπως τα 500, 600 και 850 να χρησιμοποιούν μια αρκετά παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με τον κινητήρα και τη μετάδοση της κίνησης να βρίσκονται στο πίσω μέρος, η ομάδα των μηχανικών της μάρκας πίεζε για ανανέωση. Όπως συμβαίνει συνήθως, η αντίσταση ενάντια σε καινοτόμες ιδέες ήταν έντονη, με τη διοίκηση της Fiat να ανησυχεί ότι μια ρηξικέλευθη προσέγγιση ήταν επισφαλής σε τεχνικό επίπεδο, αλλά και για τη φήμη της μάρκας. Την γεφύρωση αυτής της διαφοράς ανέλαβε το 1964 το Autobianchi Primula, ένα μοντέλο συμπαγών διατάσεων, το οποίο –για πρώτη φορά στον «κόσμο» της Fiat- εφοδιαζόταν με εμπρός τοποθετημένο κινητήρα και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η αποδοχή ήταν ιδιαίτερα θετική, με το Primula εκτός των άλλων να κατακτά τη 2η θέση στο θεσμό Car Of The Year του 1965. Η μεγαλύτερη βέβαια επιτυχία του μοντέλου ήταν ότι άνοιξε το δρόμο ώστε ο Giacosa να δημιουργήσει το 128, έχοντας πλέον στα χέρια του ένα ισχυρό επιχείρημα για τη βιωσιμότητα της ιδέας του.
 

Ιαπωνία: Στον ωκεανό το μολυσμένο νερό της Φουκουσίμα; Αντιδράσεις...

Το ενδεχόμενο να απορριφθεί στη θάλασσα το μολυσμένο νερό από τον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι αρχίζει να συζητά όλο και πιο έντονα η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, παρά την έντονη ανησυχία που εκφράζουν οι περιβαλλοντολόγοι.  
 

-