ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Καλή η υγεία των παιδιών που διασώθηκαν, θα αναρρώσουν πλήρως

Τα περισσότερα από τα αγόρια που διασώθηκαν την Τρίτη από το σπήλαιο της Ταϊλάνδης έχασαν κατά μέσο όρο δύο κιλά κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας που πέρασαν τις τελευταίες 17 ημέρες, σύμφωνα με υπάλληλο του νοσοκομείου που νοσηλεύονται.

Και οι 13 είναι τώρα σε νοσοκομείο στην πόλη Chiang Rai, 70 χιλιόμετρα μακριά από το σπήλαιο. Λαμβάνουν ιατρική και ψυχολογική βοήθεια και ανακτούν τις δυνάμεις τους, είπε ο Thongchai Lertwilairattanapong.

Συμπλήρωσε ότι γενικά βρίσκονται σε καλή κατάσταση και δεν είχαν κάποια σημάδια άγχους. Όλοι τους έχουν χάσει βάρος και θα πρέπει να παραμείνουν στο νοσοκομείο για μια εβδομάδα, και στη συνέχεια να αναρρώσουν για μια άλλη εβδομάδα στο σπίτι.

Ο Thongchai είπε ότι κάποιος από την τελευταία ομάδα που διασώθηκε την Τρίτη είχε λοίμωξη των πνευμόνων και εμβολιάστηκε για λύσσα και τέτανο.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Δημόσιας Υγείας δήλωσαν ότι όλα τα παιδιά της πρώτης ομάδας που βγήκαν από το σπήλαιο τρώνε κανονικά και ότι η δεύτερη ομάδα θα ξεκινήσει να τρώει κανονικά από σήμερα.

Τα πρώτα τέσσερα παιδιά τα έχουν ήδη επισκεφθεί οι οικογένειές τους ενώ σήμερα η δεύτερη ομάδα θα μπορέσει να έρθει σε επαφή με τους οικείους της.

«Η ελπίδα έγινε πραγματικότητα» δήλωσε ο επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού Ταϊλάνδης, μετά την επιτυχή διάσωση 12 αγοριών και του προπονητή τους από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ.

«Δεν είχαμε πολλές ελπίδες ότι θα καταφέρουν να διασωθούν αλλά έπρεπε να το κάνουμε, έπρεπε απλά να προχωρήσουμε», είπε ο Ρέαρ Άντμ Άρπακορν Γιουκονγκαεβ στο BBC.

Πηγή: skai.gr