ΚΟΣΜΟΣ

Λύθηκε το μυστήριο: Αυτός είναι ο δημιουργός του λογαριασμού με το αυγό που «έριξε» το Instagram (εικόνες, video) - Ένα πείραμα που εξελίχθηκε σε μεγάλη επιτυχία

Ο άνθρωπος πίσω από το διάσημο αυγό του Instagram, της πιο δημοφιλούς ανάρτησης του κοινωνικού δικτύου, που απέσπασε περισσότερα από 52 εκατομμύρια like, αποκαλύφθηκε.

Πρόκειται για τον Κρις Γκόντφρι, έναν 29χρονο ο οποίος εργάζεται για τη διαφημιστική εταιρεία The & Partnership με έδρα το κεντρικό Λονδίνο. Όπως δήλωσε ο ίδιος ανήρτησε την εικόνα του αυγού στο πλαίσιο ενός πειράματος και προκειμένου να διαπιστώσει εάν «κάτι τόσο καθολικό και απλό όπως ένα αυγό» θα μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ που κατείχε η Κάιλι Τζένερ σε μία φωτογραφία στην οποία η κόρη της Στόρμι κρατάει  το χέρι της.

Ο Γκόντφρι δημοσίευσε τη φωτογραφία του αυγού στις 4 Ιανουαρίου με ένα σχόλιο που παρότρυνε τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ ως ανάρτηση με τα περισσότερα like. Και τα κατάφερε. Πλέον ο λογαριασμός world_record_egg έχει πάνω από 10 εκατομμύρια ακόλουθους και περισσότερα από 52 εκατομμύρια like.

ΣΧΕΤΙΚΑ
Ένα αυγό η πιο διάσημη φωτογραφία του Instagram - Εκθρόνισε την Κάιλι Τζένερ (εικόνες)

Γιατί όμως διάλεξε την εικόνα ενός αυγού; Ο 29χρονος έδωσε την απάντηση μιλώντας στους New York Times. «Ένα αυγό δεν έχει φύλο, φυλή ή θρησκεία. Ένα αυγό είναι ένα αυγό, είναι καθολικό», είπε. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ζήτησε και τη βοήθεια δύο φίλων του για τη διαχείριση του λογαριασμού στο Instagram στον οποίο αναρτήθηκαν και άλλες φωτογραφίες του αυγού με ρωγμές στην επιφάνειά του.  Μία από τις φωτογραφίες μάλιστα αναρτήθηκε πριν από δύο μέρες και σε αυτή φαίνεται το αυγό να έχει ράμματα.

Το αυγό ωστόσο κατέληξε και σε διαφήμιση που μεταδόθηκε στην πλατφόρμα Hulu, για να επωφεληθεί από την ετήσια δημοσιότητα του Super Bowl. Στη διαφήμιση που έγινε για λογαριασμό της ΜΚΟ Mental Health America, το αυγό εμφανίζεται να ραγίζει από την πίεση που του ασκεί η δημοσιότητα που έλαβε μέσα από το Instagram. «Γεια σας, είμαι το world_record_egg (ίσως να έχετε ακούσει για μένα)...Τελευταία έχω αρχίσει να σπάω», φαίνεται να λέει το αυγό στο κλιπ. Στο τέλος σπάει εντελώς και εξηγεί: «Η πίεση των social media με καταβάλλει». Παράλληλα, συμβουλεύει όσους αισθάνονται  το ίδιο, να μιλήσουν με κάποιον ειδικό.

Από την πλευρά του ο Γκόντφρι δήλωσε ότι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την επιτυχία του λογαριασμού για καλό σκοπό.

athensvoice.gr/