ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Επτά φορές ισόβια στον 35χρονο serial killer

Ο 35χρονος ίλαρχος ομολόγησε τα ειδεχθή εγκλήματά του και ζήτησε συγγνώμη.

Σε επτά φορές ισόβια καταδικάστηκε ο serial killer της Κύπρου, Νίκος Μεταξάς, καθώς το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μεταξά και στις 12 κατηγορίες, 7 φόνους και 5 απαγωγές. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ στα χρονικά της κυπριακής Δικαιοσύνης. 

Νωρίτερα, ο 35χρονος serial killer οδηγήθηκε στο Κακουργιοδικείο υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας και χωρίς τη συνοδεία δικηγόρου. Στην απολογία του ενώπιον Κακουργιοδικείου με δάκρυα στα μάτια παραδέχθηκε και τους 7 φόνους, γυναικών και παιδιών και ζήτησε συγγνώμη. 

«Έχω διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα. Αναγνωρίζω τα εγκλήματα μου. Δεν μπορώ να πάω πίσω στο χρόνο. Μπορώ να βοηθήσω στην εξιχνίαση. Να παραδεχθώ ενοχή να μη ζημιώσω άλλο την Κ.Δ. Συγνώμη στις οικογένειες των θυμάτων και στις ψυχές των θυμάτων. Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία που διερωτάται πως ένα μέλος της μπορεί να διαπράξει αυτή την πράξη. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση. Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθώ εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω. Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση», είπε χαρακτηριστικά.

Τα εγκλήματα που ομολόγησε

Ο Μεταξάς παραδέχθηκε ενώπιον Δικαστηρίου και τις επτά δολοφονίες:

  • Παραδέχθηκε τον θάνατο της Λίβιας με πνιγμό και της 8χρονης κόρης της, Έλενας.
  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της Μαρικάρ με πνιγμό.
  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της Μαρί Ρόουζ με πνιγμό.
  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της 6χρονης Σιέρα.
  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της Ασμίτα Κάχτα Μπίστα, με κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και φόνο της Αριάν Παλάνας με πνιγμό.

http://newpost.gr/