ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αναβολή των ερευνών του Oruc Reis και διάλογος

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Ερντογάν για ττς έρευνες στο Καστελόριζο.

 «Την προσωρινή αναβολή των ερευνών του Oruc Reis ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.

«Στην τελευταία μας Navtex η Ελλάδα αντέδρασε με υπερβολικό τρόπο και η περιοχή των ερευνών του Ορούτς Ρείς σχεδιάστηκε 180 χιλιόμετρα από το Καστελόριζο. Ο πρόεδρος μας δήλωσε πως αφού θα γίνουν συνομιλίες περιμένουμε ( σ.σ. για το Oruc Reis )για ένα χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Καλίν στην συνέντευξη του στο CNN Turk.

Για θετική ενέργεια απο πλευράς Ερντογάν, έκανε λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Σε ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ αναφέρεται «Ο εκπρόσωπος του κ. Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία είναι έτοιμη για εφ’ όλης της ύλης διάλογο με την Ελλάδα, «χωρίς όρους και προϋποθέσεις». Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι σταθερή θέση της χώρας μας παραμένει, ότι το μόνο αντικείμενο διαλόγου για τα εθνικά μας θέματα με την Τουρκία, είναι ο καθορισμός θαλασσίων ζωνών (ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα). Σε αυτά τα ζητήματα δεν χωρά κρυφή ατζέντα, δεν επιτρέπεται μυστική διπλωματία».

"Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας ισχυρίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση με μυστικές συζητήσεις, προωθεί σχέδιο συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία. Απαιτούμε άμεση διάψευση των ισχυρισμών Καλίν από την ελληνική κυβέρνηση. Υπενθυμίζουμε δε πως η Εθνική μας κυριαρχία δεν εκχωρείται και κάθε συζήτηση προς αυτή την κατεύθυνση, ισοδυναμεί με εθνική μειοδοσία", αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ελληνική Λύση.

-