ΚΟΣΜΟΣ

«Παγκόσμιο κραχ στην ενημέρωση»: Εκτός λειτουργίας οι ιστοσελίδες πολλών μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων

Οι ιστοσελίδες πολλών μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων αυτές των εφημερίδων The Guardian, Financial Times, The New York Times, Le Monde, καθώς και του Bloomberg News, του CNN και του BBC έχουν τεθεί σήμερα εκτός λειτουργίας σε όλο τον πλανήτη.

Εκτός λειτουργίας και ο ιστότοπος της βρετανικής κυβέρνησης
Ο ιστότοπος της βρετανικής κυβέρνησης τέθηκε εκτός λειτουργίας σήμερα το πρωί, περίπου στις 13:00 ώρα Ελλάδας, όπως και πολλοί άλλοι ιστότοποι, κυρίως μέσων ενημέρωσης. Ο ιστότοπος gov.uk εμφάνιζε “Error 503 Service Unavailiable” περίπου στις 13:20 ώρα Ελλάδας.

Ο ιστότοπος λιανικών αγορών της Amazon.com Inc φαίνεται επίσης ότι δεν λειτουργεί, όπως και ιστοσελίδα διανομής βίντεο twitch.tv, που ανήκει σε θυγατρική εταιρεία της Amazon. Η Amazon δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο. Εξάλλου και η πλατφόρμα Reddit είναι εκτός λειτουργίας.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής τι έχει θέσει εκτός λειτουργίας τους ιστότοπους. Κάποιες πρώτες αναφορές θέλουν το πρόβλημα να σχετίζεται με τον πάροχο υπηρεσιών «υπολογιστικού νέφους» (cloud computing) «Fastly», ο οποίος υποστηρίζει την παρουσία πολλών μεγάλων ιστοσελίδων στο διαδίκτυο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διερευνά τυχόν προβλήματα στο δίκτυο διανομής περιεχομένου της, μέσω μηνύματος που εμφανιζόταν σε ορισμένες από τις ιστοσελίδες που παρουσίασαν πρόβλημα. Εκτός του μηνύματος αυτού, η «Fastly» δεν έχει προβεί σε κάποια σχετική επίσημη ανακοίνωση.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr 

-