Δε θα πιστέψετε πόσο θα κοστίζει το αυτοκίνητο της Xiaomi

O κινεζικός κολοσσός θα έχει ως αφετηρία την εγχώρια αγορά, όπου θα διαθέτει ιδιαίτερα φθηνά ηλεκτρικά μοντέλα.

Σε φουλ ρυθμούς δουλεύουν οι «μηχανές» της Xiaomi, με στόχο την υλοποίηση του οράματός της για δυναμικό μπάσιμο στην αυτοκινητοβιομηχανία, ως κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Μετά την ίδρυση του τμήματος κατασκευής ηλεκτρικών, Xiaomi EV Company Limited, ο Διευθύνων Σύμβουλος του κινεζικού κολοσσού στον χώρο των smartphones, Lei Jun, έχει ήδη αναφερθεί στα σχέδια του αυτοκινητικού βραχίονα, δημιουργώντας προσδοκίες για το λανσάρισμα προσιτών προϊόντων. 

3 26

Ειδικότερα, υψηλά στην ατζέντα της Xiaomi βρίσκεται η κατασκευή μικρών sedan ή SUV, με την τιμής τους να κυμαίνεται μεταξύ 12.500 και 37.000 ευρώ. Η εν λόγω τιμολογιακή κλίμακα μόνο ως ένα τυχαίο γεγονός δεν μπορεί να εκληφθεί, δεδομένου ότι υπόκειται σε κρατικά μπόνους, τα οποία διευκολύνουν την απόκτηση τους.

Παράλληλα, η Xiaomi προτάσσει την εδραίωσή της στην εγχώρια αγορά, για να πάρει σειρά η εξαγωγή των προϊόντων της σε πολυάριθμες χώρες του πλανήτη.

Όπως επιβεβαιώθηκε στο περιθώριο επενδυτικού συνεδρίου, η ευρεία διάθεση των μοντέλων της στην Κίνα θα ξεκινήσει το πρώτο μισό του 2024, με την παραγωγή τους να διενεργείται σε εργοστάσιο που θα ανεγερθεί –σε δύο στάδια-  στο Πεκίνο και θα έχει ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 300.000 αυτοκίνητα.  

Υπενθυμίζεται ότι τα μοντέλα της Xiaomi θα διατίθενται μέσω ενός δικτύου 30.000 νέων καταστημάτων, πολλά εκ των οποίων θα λειτουργούν αποκλειστικά ως αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. 

Τα καταστήματα θα έχουν έκταση 600 μέτρων και θα δίνουν την ευκαιρία στους πελάτες να συστηθούν δια ζώσης με τα τετράτροχα προϊόντα της Xiaomi.

Η εταιρεία θα επενδύσει σε βάθος δεκαετίας 10 δισ. δολάρια και αναφέρει πως στόχος της είναι «να προσφέρει έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα που θα καθιστούν της υπηρεσίες της προσιτές σε όλο τον κόσμο».

πηγη https://www.newsauto.gr/

 

-