Επιστημονικό πείραμα πήρε λάθος τροπή σε δημοτικό σχολείο στο Σίδνεϊ - 11 τραυματίες μαθητές, δύο με σοβαρά εγκαύματα

Δύο μαθητές δημοτικού υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα σε πρόσωπο και στήθος και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από ένα επιστημονικό πείραμα που διεξήχθη σε εξωτερικό χώρο με ισχυρούς ανέμους και πήγε στραβά σε σχολείο στις βόρειες παραλίες του Σίδνεϊ.

Ήταν μεταξύ των 11 μαθητών και ενός ενήλικα -που πιστεύεται ότι ήταν ο δάσκαλός τους- που τραυματίστηκαν στο δημόσιο σχολείο Manly West σήμερα, Δευτέρα.

Οι μαθητές της 5ης τάξης συμμετείχαν σε μια επίδειξη φυσικής για τη δημιουργία ενός «μαύρου φιδιού» ή «φιδιού ζάχαρης» με μαγειρική σόδα, ένα μείγμα ζάχαρης και ένα επιταχυντικό.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του NSW Ambulance, Phil Templeman, δήλωσε ότι ο άνεμος είχε παρασύρει κάποια υλικά και προκάλεσε τους τραυματισμούς. «Λάβαμε πολλές κλήσεις που ανέφεραν ότι ορισμένα παιδιά είχαν υποστεί εγκαύματα κατά τη διάρκεια ενός επιστημονικού πειράματος, το οποίο διεξαγόταν έξω», δήλωσε.

«Οι σημερινοί ισχυροί άνεμοι επηρέασαν το πείραμα και παρέσυραν κάποια από τα υλικά. Τα παιδιά υπέστησαν εγκαύματα στο πάνω μέρος του σώματος, στο στήθος, στο πρόσωπο και στα πόδια. Ευτυχώς, η πλειονότητα των μαθητών δεν τραυματίστηκε σοβαρά».

Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται στο σχολείο για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό.

Τι είναι το πείραμα «μαύρο φίδι»

https://www.ethnos.gr/

Δημοφιλή Αρθρα