Μπιγιονσέ: Πήρε 24 εκατομμύρια δολάρια για μια βραδιά στο Ντουμπάι- Ποια κομμάτια δεν τραγούδησε και γιατί

Ποια αμοιβή μπορεί να θεωρηθεί υπέρογκη για μία μόνο συναυλία ενός καλλιτέχνη, όσο μεγάλο όνομα κι αν είναι;
Τα 24 εκατομμύρια δολάρια για την πρώτη live εμφάνιση της Μπιγιονσέ, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, έπειτα από τέσσερα χρόνια σε ένα VIP ακροατήριο σε resort hotel στο Ντουμπάι, ξεσηκώνουν αντιδράσεις.

Στο VIP ακροατήριο των προσκεκλημμένων στο Atlantis the Royal hotel ήταν influencers και δημοσιογράφοι.
Το μότο της βραδιάς ήταν "ένα σαββατοκύριακο που τα όνειρά σας γίνονται προορισμός", με άλλα λόγια ένα σαββατοκύριακο του ονείρου. 

Στην πρόσκληση δεν αποκαλυπτόταν το μεγάλο όνομα της βραδιάς, αναφερόταν απλώς ότι ο ή η μυστηριώδης καλλιτέχνης θα έδινε την παράσταση της ζωής του ή της. Και έτσι έγινε. 

Μπιγιονσέ: Πήρε 24 εκατομμύρια δολάρια για μια βραδιά στο Ντουμπάι- Ποια κομμάτια δεν τραγούδησε και γιατί

Η Αμερικανίδα ποπ σταρ, παρουσίασε ένα φαντασμαγορικό, χορταστικό σόου με πυροτεχνήματα και οπτικά εφέ, εντυπωσιακές εναλλαγές στα κοστούμια, κατά τη διάρκεια του οποίου τραγούδησε ένα σετ 19 τραγουδιών, συχνά πλαισιωμένη από χορεύτριες, ενώ εμφανίστηκε στη σκηνή μαζί με την 11χρονη κόρη της Blue Ivy. Το support group ήταν οι Λιβανέζες Mayyas.

BEYONCE

Η Μπιγιονσέ τραγούδησε τα πάντα, εκτός από τραγούδια από το τελευταίο της άλμπουμ Renaissance. Και εδώ επισέρχεται χώρος για κριτική. Το Renaissance είναι ένας δίσκος με αφιέρωση και πολιτικό μήνυμα. Όπως έχει περιγραφεί από την ίδια, είναι μια επιστολή αγάπης για τους μαύρους και τους ΛΟΑΤΚΙ+ πρωτοπόρους μουσικούς που έχουν συμβάλει στην πρόοδο της μουσικής βιομηχανίας και της καλλιτεχνικής κοινότητας. Η "χρυσή" πλατφόρμα που στήθηκε στο Ντουμπάι όμως, δεν φαίνεται να είναι η πλέον κατάλληλη για ένα τέτοιο μήνυμα.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και τιμωρείται με θανατική ποινή. Όπως σημειώνει η εφημερίδα Guardian, η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία της χώρας ποινή δεν εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις. Ερευνητές του London School of Economics κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι "δυτικοί ομοφυλόφιλοι άνδρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κάνουν χρήση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτισμικών προνομίων τους και αναμιγνύονται κοινωνικά σε κύκλους εντός των οποίων κινούνται με ασφάλεια".

    Το λόμπι των fans δεν κατάφερε να ακυρώσει την εμφάνιση

Όταν άρχισε να διαρρέει ότι ο ή η μυστηριώδης καλλιτέχνης θα ήταν η Μπιγιονσέ, έγιναν προσπάθειες ακύρωσης της εμφάνισης από θαυμαστές, που και σε άλλες περιπτώσεις πιέζουν καλλιτέχνες να ακυρώνουν συναυλίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή τη Σαουδική Αραβία, χώρες όπου δεν γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά εις μάτην.

BEYONCE

Οι φαν δεν τα καταφέρνουν πάντα. Τα υψηλά συμβόλαια των καλλιτεχνών, τους οδηγούν αρκετά συχνά σε επιλεκτική κώφωση, όπως στην περίπτωση του Τζάστιν Μπίμπερ το 2021 που, παρά την κατακραυγή, έδωσε συναυλία στο Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας.

Τα όσα είδαμε από το αμφιλεγόμενο σόου είναι επιλεκτικές διαρροές των διοργανωτών. Όσοι το παρακολούθησαν τήρησαν κανόνες μυστικότητας. Τους είχε ζητηθεί να κρατήσουν τα κινητά τους κλειστά μέσα στις τσάντες τους ώστε να αποτραπεί η διαρροή βίντεο.

 

πηγη   thetoc.gr