Σύμφωνα με το BBC, μετά από δύο ώρες ένας ινδουιστής ιερέας, ο οποίος την βοήθησε και κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να την μεταφέρει στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που έδειξε ότι υπέστη βιασμό, ενώ νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

«Δεν μπορούσε να μιλήσει, τα μάτια της ήταν πρησμένα»

Την περασμένη Κυριακή είχε δηλωθεί η εξαφάνιση του κοριτσιού στην πόλη Σάτνα σε απόσταση περίπου 700 χλμ. από το σημείο όπου βρέθηκε. Σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ, τη βοήθησε ένας ινδουιστής ιερέας, που τη βρήκε αιμόφυρτη.

«Δεν μπορούσε να μιλήσει, τα μάτια της ήταν πρησμένα», δήλωσε ο Ραχούλ Σάρμα στο δίκτυο NDTV. «Τη ρώτησα τι συνέβη, αλλά μου απάντησε σε διάλεκτο που δεν καταλάβαινα. Της έδωσα στυλό και χαρτί, αλλά δεν μπορούσε να γράψει τίποτα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι της έδωσε ρούχα και φώναξε την αστυνομία, που μετέφερε το κορίτσι στο νοσοκομείο.

Δείτε το βίντεο

Πώς τιμωρείται ο βιασμός στην Ινδία

Η Ινδία υιοθέτησε τη θανατική ποινή το 2018 ως τιμωρία για τον βιασμό κοριτσιών μικρότερων από 12 ετών, έπειτα από πιέσεις που ακολούθησαν πολλαπλά κρούσματα σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον παιδιών.

Είχε προηγηθεί ο ομαδικός βιασμός νεαρής γυναίκας μέσα σε λεωφορείο το οποίο βρισκόταν εν κινήσει στο Νέο Δελχί, το 2012, γεγονός που είχε προκαλέσει την εθνική κατακραυγή και είχε οδηγήσει στην ψήφιση νέων νόμων. Παρ’ όλα αυτά, ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον γυναικών παρέμεινε υψηλός.

πηγη www.in.gr/