ΚΡΗΤΗ Τι έδειξαν οι τιμή του ιικού φορτίου των λυμάτων

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Την εβδομάδα 29 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2021, παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις, σε σχέση με την  εβδομάδα 22 έως 28 Νοεμβρίου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των οκτώ από τις δεκατρείς (8/13) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε πέντε από τις δεκατρείς (5/13) περιοχές του ΕΔΕΛ. Καθαρή μείωση του ιικού φορτίου παρατηρήθηκε στο Ρέθυμνο (-42%), στη Λάρισα (-44%), στα Ιωάννινα (-68%), στην Πάτρα (-69%) και στον Άγιο Νικόλαο (-73%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (-19%), στην Ξάνθη (-27%) και στην Αλεξανδρούπολη (-30%). Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Κέρκυρα (+9%), στο Ηράκλειο (-4%), στο Βόλο (-7%), στα Χανιά (-8%) και στην Αττική (-10%).
 

Άγριος ξυλοδαρμός φοιτητή σε μπαρ στο Ηράκλειο - Μια σύλληψη, ερευνά...

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση και αναμένεται να προβεί και σε άλλες συλλήψεις.
 

ΚΡΗΤΗ Με Kalasnikov πιστόλια και κάνναβη συνελήφθησαν 2 άτομα

Συνελήφθησαν σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, δύο άτομα κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών και Όπλων.
 

Παραλαβή 1.309 νέων κάδων από τον Δήμο Ηρακλείου

 
Στην παραλαβή 1.309 νέων κάδων προχώρησε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 ο Δήμος Ηρακλείου.
 

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ανθότυρο

Σε νέα ανάκληση προϊόντος προέβη ο ΕΦΕΤ. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ανθότυρο στο οποίο διαπιστώθηκε παρουσία παθογόνου βακτηρίου.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου του ΕΦΕΤ κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» προχώρησε σε δειγματοληψία τροφίμου με τα εξής στοιχεία: «ανθότυρο», με ημερομηνία παραγωγής 21.11.2021 και ημερομηνία ανάλωσης έως ένα μήνα μετά την ημερομηνία παραγωγής. Το εν λόγω προϊόν παράγεται από την επιχείρηση Νικόλαος Τσατσούλης & ΥΙΟΙ Ο.Ε.
 

ΔΕΥΑΗ Ενδεχόμενα προβλήματα υδροδότησης

Ενδεχόμενα προβλήματα υδροδότησης σε Άγιο Μύρωνα, Πυργού , Άνω και Κάτω Ασίτες λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος
 

ΚΡΗΤΗ Και νέα ανάκληση πιστοποίησης ΠΟΠ από εταιρεία τυποποίησης...

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης "ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ Κ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε." στον νομό Ρεθύμνου Κρήτης, με δραστηριότητα την τυποποίηση ελαιολάδου, διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω επιχείρηση κατά το έτος 2020, διακίνησε 39.100 λίτρα ελαιόλαδο, με την ένδειξη "ΣΗΤΕIΑ ΛΑΣΙΘIΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Π.Ο.Π.", και κατά το έτος 2021 2.416 λίτρα ελαιολάδου, με την ένδειξη "ΒOΡΕΙΟΣ ΜΥΛΟΠOΤΑΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Π.Ο.Π.", που έφεραν καταχρηστικά, τόσο τις ανωτέρω ενδείξεις, όσο και τις αντίστοιχες προδιαγραφές καταχώρησης των εν λόγω προϊόντων, κατά παράβαση της ισχύουσας εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας.
 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Στον εισαγγελέα οι οκτώ συλληφθέντες για τα επεισόδια στο...

Στη σύλληψη οκτώ νεαρών ανδρών για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου προχώρησαν οι αστυνομικοί. Και οι οκτώ θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον της εισαγγελικής αρχής Ηρακλείου.
 

ΚΙΝΑΛ: Απόλυτη επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ηράκλειο – Τι...

Σαρωτική ήταν η επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι των συνυποψηφίων του στη γενέτειρά του, στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, κατά τη χθεσινή εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής. Με μεγάλη μεταξύ τους διαφορά ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ από τα πλέον ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πρώτου γύρου ήταν η αθρόα προσέλευση των φίλων και των μελών του κόμματος στην ψηφοφορία.
 

Ένταση στο Ηράκλειο μετά την πορεία για τη δολοφονία του Αλέξη...

Μικρής έκτασης επεισόδια στο κέντρο και προσαγωγές
 

Σήμερα κρίνεται η τύχη της έκτασης – φιλέτου στις Γούρνες

Στην κατάθεση βελτιωμένων οικονομικών προτάσεων μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού καλούνται να προχωρήσουν σήμερα, Δευτέρα, οι δύο τελικοί διεκδικητές, Dimand και REDS, της παραχώρησης της έκτασης – φιλέτου της πρώην αμερικανικής βάσης των Γουρνών.