Χειροπέδες μπήκαν σε έναν μοναχό, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, καθώς κατά τον έλεγχο των αποσκευών του, ενώ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στην Αθήνα, εντοπίστηκε ένα όπλο τύπου στυλό και τρεις σφαίρες. 
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη της λέμβου “ΧΡΙΣΤΙΝΑ” Σ.Η. 35Β'β σε δυσχερή θέση λόγω σβέσης κινητήρα, με τρεις  επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή έξω από την είσοδο του λιμένα “ΜΑΛΙΑ” ν. Κρήτης. Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το σκάφος “ΝΙΚΟΣ” Τ.Η. 171Β', από το οποίο η παρασυρόμενη λέμβος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια εντός του λιμένα. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
7-8-20
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρθηκε το απόγευμα ένα 8χρονο αγοράκι από χωριό της Μεσαράς.
 
151 νέα κρούσματα “έδωσε” ο κορονοϊός το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα και η μεγάλη διασπορά προκαλεί ανησυχία. Είναι η 3η χειρότερη επίδοση στα… χρονικά της πανδημίας, με τη χθεσινή μέρα να αποτελεί την 2η χειρότερη. Όλη η ανακοίνωση για την γεωγραφική κατανομή των νέων περιπτώσεων στην χώρα μας.
 
Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο γιος της, ο οποίος είναι Ιερέας. Στην προσπάθεια του να σταθμεύσει το αυτοκίνητο του, έχασε το έλεγχο, με αποτέλεσμα το όχημα να κατακριμνηστεί σε παρακείμενο χωράφι. 
 
Δελτίο Τύπου της 7ης ΥΠΕ Κρήτης
 
Αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού Sars-Cov-2 στην Κρήτη, και, σύμφωνα με τον επίσημο χάρτη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, από την αρχή της πανδημίας έχουν ανέλθει στα 64.
 
Την επιτάχυνση των διαδικασιών της απόσταξης κρίσης ενόψει της έναρξης του τρύγου στα τέλη Αυγούστου ζητούν οι συνεταιριστές, προκειμένου να μπορέσουν να αγοράσουν οινοστάφυλα από τους παραγωγούς.
 
«Ανοίγουν» τον βηματισμό τους οι συνεταιριστές της Κρήτης για τη δημιουργία, για πρώτη φορά, ενός παγκρήτιου φορέα διαχείρισης του έξτρα παρθένου κρητικού ελαιόλαδου.
 
Σε 15μερο “σφράγισμα” και κοπή προστίμου αρκετών χιλιάδων ευρώ, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές την Πέμπτη για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 
 
Το συγκεκριμένο ακίνητο μεταβιβάστηκε το 2013 στο ΤΑΙΠΕΔ που αποφάσισε να εντάξει σε διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης το ήμισυ περίπου της έκτασης (345.567 τ.μ.). Το Ταμείο αναγνώρισε  ότι η υπόλοιπη έκταση καλύπτει κοινωνικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και για τον λόγο αυτό τη μεταβίβασε στην ΕΤΑΔ για να παραχωρηθεί στον Δήμο Χερσονήσου και να αξιοποιηθεί για κοινωφελείς σκοπούς.