Παραμένει η σκόνη από την Αφρική και το Σάββατο

Τοπικές βροχές στα νότια το Σάββατο 14 Μαΐου, κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στην υπόλοιπη χώρα...

γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρους όμβρους στα βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα .

Οι άνεμοι στα ανατολικά και τα νότια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που από το βράδυ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα ανατολικά και τα νότια.

Στην Κρήτη αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή όμβρους .
Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 4 πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι νότιοι έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ πρόσκαιρα θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ και από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά τις Ηπείρου και τοπικά περιορισμένη ορατότητα κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο θα είναι νοτιοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Και στα βόρεια 2 με 3 χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν και τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικό έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς κεφαλίσιου.

Δημοφιλή Αρθρα