ΚΡΗΤΗ

Το μήνυμα του Καρόλου και της Καμίλα μέσω Twitter πριν την επίσκεψή τους στην Κρήτη

Το πρόγραμμα του πριγκιπικού ζεύγους – Θα ταξιδέψουν και στην Κρήτη

Επίσκεψη-«γιορτή» στη χώρα μας για την ελληνοβρετανική φιλία, ετοιμάζουν ο Πρίγκιπας Κάρολος με τη Δούκισσα της Κορνουάλης.

Το πριγκιπικό ζεύγος, θα μεταβεί στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Μάϊου, ενώ στο πρόγραμμά του περιλαμβάνεται και επίσκεψη στην Κρήτη.

karolos 5 a

Μέσω Twitter, Κάρολος και Καμίλα φρόντισαν να στείλουν μήνυμα στην Ελλάδα.

Όπως βλέπετε και στο tweet του «Clarence House» (η βασιλική οικία στην οποία διαμένουν στο Λονδίνο), έχουν αναρτηθεί δυο φωτογραφίες από την Ελλάδα (μια με το «Αβέρωφ» και άλλη μια με το ανάκτορο της Κνωσού στην Κρήτη), που συνοδεύονται από το εξής μήνυμα:

«Η επίσκεψη στην Ελλάδα θα είναι μια γιορτή για την μακρά συνεργασία με την Ελλάδα σε ναυτικό και στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και για την νέα ευκαιρία για συνεργασία στην εκπαίδευση και στον τομέα της φιλανθρωπίας».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ CLARENCE HOUSE

Η επίσκεψη του Καρόλου και της Καμίλα στη χώρα μας θα ξεκινήσει με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Το ίδιο βράδυ, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του πριγκιπικού ζεύγους στο οποίο εκτός από την πολιτική ηγεσία θα παραβρεθεί και η «αφρόκρεμα» των Αθηνών.

Το επόμενο πρωί ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ενώ στη συνέχεια μαζί με την Καμίλα θα καταθέσουν στεφάνι στο Πολεμικό Κοιμητήριο Φαλήρου (γνωστό και ως «Μνημείο Αθηνών»).

Ο Κάρολος θα περάσει στη συνέχεια μια βόλτα από τον Πειραιά, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί και το «Αβέρωφ».

Η Καμίλα, αναμένεται να δώσει «το παρών» στο «Μουσείο Μπενάκη», ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της συζύγου του Πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια αναμένεται να επισκεφθεί τη Μονή Καισαριανής, αλλά και κέντρο που προσφέρει βοήθεια σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης.

Η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα θα τελειώσει στις 11 Μάϊου, με τον τελευταίο τους προορισμό να είναι η Κρήτη. Κάρολος και Καμίλα θα δουν από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, ενώ η Καμίλα θα δώσει «το παρών» και σε μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά οικογένειες μεταναστών να βρουν στέγη στην Ελλάδα και να ενσωματωθούν με την τοπική κοινωνία.

Να αναφέρουμε τέλος, πως αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου στην Ελλάδα και η πρώτη για τη Δούκισσα της Κορνουάλης.

star.gr