ΚΡΗΤΗ

Μπήκαν οι ταμπέλες ... «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»

Η οδός Λακωνίας, κοντά στο κολυμβητήριο, μετονομάστηκε σε «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»

Η παλαιότερη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ για την μετονομασία:

Η επιλογή μετονομασίας της οδού Λακωνίας σε «οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», δεν τιμά, απλά προσβάλει.

Η δημοτική αρχή εάν δεν μπορεί να κάνει κάτι σωστό, είναι καλύτερα να μην κάνει τίποτε. Δεν γίνεται αποδεκτή αυτή η πρόταση και ελπίζουμε ότι η επόμενη δημοτική αρχή θα αναλάβει να διορθώσει αυτή τη στρεβλή επιλογή.

Με ευαισθησία και ένδειξη σεβασμού προς τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα πολιτικού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου υπέβαλε αίτημα στις 14 Ιουνίου 2017 προς το Δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να υπάρξει ονοματοθεσία μιας κεντρικής οδού του Δήμου Ηρακλείου σε οδό «Κων/νου Μητσοτάκη». Αυτή άλλωστε η πρακτική είθισται ως απόδοση φόρου τιμής σε μεγάλες προσωπικότητες που προσέφεραν στον τόπο ανεξαρτήτως ιδεολογικής προσέγγισης (Ν. 3463/2006, Ν.3852/2010).

Μάλιστα αυτή η πρωτοβουλία της ΝΟ.Δ.Ε Ηρακλείου με την υποβολή αιτήματος προς το Δ. Ηρακλείου και τους υπόλοιπους δήμους του νομού, αποτέλεσε παράδειγμα για πολλές κομματικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Σε αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν αρκετές συζητήσεις και προτάσεις αν και με αργά πολιτικά αντανακλαστικά από πλευράς δημοτικής αρχής και σε αυτό το διάστημα τα στελέχη της ΝΟ.Δ.Ε. εξέφρασαν αρκετές φορές τις ενστάσεις τους, ενώ δεν ενημερώθηκαν ποτέ για την συγκεκριμένη επιλογή.

Με την σημερινή ανακοίνωση η ΝΟΔΕ Ηρακλείου εκφράζει την αντίθεσή της σε αυτή την πρόταση. Παρόλα αυτά, επειδή η δημοτική αρχή έχει να διαχειριστεί πολύ πιο σημαντικά και επείγοντα προβλήματα, η ΝΟΔΕ Ηρακλείου τηρεί διακριτική στάση και επισημαίνει ότι πρόκειται για ζήτημα συμβολισμών.