ΚΡΗΤΗ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Αερογέφυρα ζωής για τα όργανα 17χρονου

Ζωή μέσα από την τραγική απώλεια του 17χρονου παιδιού της, αποφάσισε να δώσει μια οικογένεια από το δήμο Μαλεβιζίου.
Ο νεαρός είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά με το δίκυκλο που οδηγούσε σε ατύχημα που είχε συμβεί στις 12 Νοεμβρίου, στην περιοχή Τσαλικάκι. Υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλκές κακώσεις και όλο αυτό το διάστημα νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου, σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.
Χθες οι γιατροί του νοσοκομείου μέσω των τελικών εξετάσεων που έκαναν διαπίστωσαν τον εγκεφαλικό θάνατο του 17χρονου και ενημέρωσαν τους γονείς για την τραγική εξέλιξη της κατάστασης που παιδιού τους.
¨Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ αυτούς τους γονείς που μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, βρήκαν τη δύναμη και ανταποκρίθηκαν στην συζήτηση που κάναμε μαζί τους για τη δωρεά οργάνων του παιδιού τους» δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο χειρουργός-εντατικολόγος του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ευάγγελος Βολακάκης.
Το πρωί ολοκληρώθηκε ο εργαστηριακός έλεγχος των οργάνων του άτυχου νεαρού, ελήφθησαν δείγματα και αναμένεται εντός της ημέρας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων να ξεκαθαρίσει εάν είναι κατάλληλα για μεταμόσχευση και εάν υπάρχουν συμβατοί λήπτες.
«Μιλάμε για το ήπαρ, τα νεφρά, ίσως την καρδιά και τους κερατοειδής του παιδιού. Εφόσον όλα πάνε καλά, υπολογίζουμε ότι το βράδυ θα ξεκινήσει η διαδικασία για την λήψη των οργάνων», επισήμανε ο κ. Βολακάκης.

ΕΡΤ