ΚΡΗΤΗ

Προβλήματα από το χιονιά σε όλο το Ηράκλειο

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε όλο το ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο του Ηρακλείου, από τις χιονοπτώσεις που πλήττουν το νησί από χθες το βράδυ και συνεχίζονται ακόμη.

Τα μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας Κρήτης καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί, αλλά οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην μετακινούνται εάν δεν υπάρχει ανάγκη.
Με αποφάσεις των δημάρχων είναι κλειστά σήμερα τα σχολεία στους δήμους, Μαλεβιζίου, Αρχανών –Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδος, Βιάννου, Οροπεδίου Λασιθίου, Ανωγείων, Γόρτυνας στις δημοτικές ενότητες Αγίας Βαρβάρας, Ρούβα, Κόφινα και στην κοινότητα Κρότου.
Κλειστά θα παραμείνουν, επίσης σήμερα, τα σχολεία στο δήμο Ηρακλείου στις εξής περιοχές: Άγιος Μύρων, Προφήτης Ηλίας, Βενεράτο, Δαφνές, Κάτω Ασίτες, Σκαλάνι, Βασιλειές, Κυπαρίσσι, Καρκαδιώτισσα και Σταυράκια.
Στο δήμο Χερσονήσου είναι κλειστά τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Μοχού και Επισκοπής και στην κοινότητα Ελιάς.
Ανοικτό θα είναι το Κέντρο Φιλοξενίας Αστέγων του δήμου Ηρακλείου, στη Λεωφόρο Ικάρου 121, για όσους επιθυμούν να διαμείνουν εκεί, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων από το μεσημέρι θα υπάρξει βελτίωση των καιρικών συνθηκών, αλλά από αύριο θα επικρατήσουν ισχυροί νοτιάδες και βροχές, που θα λιώσουν τα χιόνια αλλά υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών.

πηγή ΕΡΤ