ΚΡΗΤΗ

«Δολοφονία στον παράδεισο»… το ντοκιμαντέρ με θέμα τον θάνατο μίας Σκοτσέζας στην Κρήτη

Η Τζιν έστειλε ένα μήνυμα στο κινητό μίας φίλης της, ζητώντας της να την βοηθήσει, λίγο πριν πεθάνει.
Η οικογένειά της ελπίζει ότι το ντοκιμαντέρ του Channel 5 ίσως τους βοηθήσει να βρουν την αλήθεια για ότι συνέβη στην Κρήτη
.

Ο θάνατος της Σκοτσέζας Τζιν Χάνλον αποτελεί το θέμα ενός ντοκιμαντέρ του βρετανικού καναλιού Channel 5. Το άψυχο σώμα της είχε βρεθεί να επιπλέει στη θάλασσα στο Ηράκλειο τον Μάρτιο του 2009, τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνισή της και το τελευταίο μήνυμα που είχε στείλει σε μία φίλη της, ζητώντας να την βοηθήσει.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Δολοφονία στον παράδεισο» θα προβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 10 το βράδυ, ώρα Μεγάλης Βρετανίας.

Ο γιος της, Μάικλ Πόρτερ, πιστεύει ότι η μητέρα του δολοφονήθηκε και εδώ και χρόνια κάνει αγώνα για να ανοίξει και πάλι η υπόθεση από τις ελληνικές Αρχές.

Ο θάνατός της είχε αποδοθεί σε πνιγμό, ωστόσο τα ευρήματα της νεκροψίας – νεκροτομής έδειξαν εμφανή σημάδια στραγγαλισμού και μώλωπες στο σώμα της.

Ο Μάικλ πιστεύει ότι το ντοκιμαντέρ θα αποτελέσει μέσο πίεσης για να ανοίξει και πάλι η υπόθεση από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Όπως είπε… «Στα τέλη του 2017, τα αδέρφια μου κι εγώ λάβαμε μέρος στο ντοκιμαντέρ του Channel 5 που αφορούσε την υπόθεση της μητέρας μας. Ελπίζουμε ότι θα ανοίξει αρκετές πόρτες και θα επαναφέρει μνήμες, ώστε να λυθεί αυτή η υπόθεση».

Σε πνιγμό από ατύχημα απέδωσαν οι ελληνικές Αρχές τον θάνατο της Τζιν Χάνλον. Όμως, μετά την επιμονή των παιδιών της για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα παντού στο σώμα της, αλλά και ότι είχε σπάσει ο λαιμός της πολύ πριν πέσει στο νερό.

Η Τζιν ζούσε στην Κρήτη από το 2003.

Μετά πολλά χρόνια δικαστικού αγώνα, η οικογένειά της υπέστη ένα «πικρό» χτύπημα πέρυσι, όταν οι εισαγγελείς έκλεισαν την υπόθεση.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το άρθρο, η Τζιν είχε κανονίσει να συναντήσει δύο άνδρες φίλους της σε ένα μπαρ. Η πίεση της οικογένειας άνοιξε την υπόθεση και ένας Έλληνας και ένας Βέλγος προσήχθησαν.

Ωστόσο, δεν υπήρξαν στοιχεία ενοχής τους και αφέθηκαν ελεύθεροι

(μετάφραση από άρθρο της εφημερίδας Daily Record) / parakritika.gr