ΚΡΗΤΗ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 22χρονος χάρισε ζωή σε 5 συνανθρώπους μας.

Πόσο δύσκολη είναι η ανακοίνωση των γιατρών ότι ο συγγενής κάποιου είναι ουσιαστικά νεκρός καθώς μόνο τα μηχανήματα κάνουν την καρδιά του να χτυπά.

Μετά έρχεται και μία δυσκολότερη απόφαση για τους γονείς ή άλλους συγγενείς. Μήπως να δωρίσετε τα όργανα του; Ρωτούν οι γιατροί.

Ένα γενναίο ναι, είπαν οι γονείς ενός 22χρονου που πριν από περίπου μία εβδομάδα, είχε πέσει θύμα σοβαρού τροχαίου σε νησί των Δωδεκανήσων.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου και από εκεί με αεροδιακομιδή στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 22χρονος έφερε τόσο σοβαρά τραύματα που η κατάσταση της υγείας του ήταν μη αναστρέψιμη.

Έτσι οι γονείς του μέσα στον πόνο τους έδωσαν την εντολή να γίνει λήψη των οργάνων του, ώστε αφού ο ίδιος δεν τα κατάφερε, να δώσει ζωή σε άλλους ασθενείς που περιμένουν το πιο ελπιδοφόρο τηλεφώνημα που θα λέει ότι, βρέθηκε μόσχευμα.

Έτσι ομάδα γιατρών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό βρέθηκαν στο ΠΑΓΝΗ και ξεκίνησε στις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα η επέμβαση λήψης των οργάνων του νεαρού, τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα δόθηκαν στον Ευαγγελισμό οι νεφροί, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης το ήπαρ, στο Ωνάσειο η καρδιά, στο ΠΑΓΝΗ παρέμειναν οι κερατοειδείς, ενώ ένας πνεύμονας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Βιέννης.

kriti24.gr