ΚΡΗΤΗ

Νέα δεδομένα για την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου | Έφερε μαχαιριές στο σώμα;

Όσο περνούν οι μέρες τόσο φαίνεται να περιπλέκεται η υπόθεση της δολοφονίας της Διεθνούς φήμης μοριακής βιολόγου Suzanne Eaton που βρέθηκε νεκρή μέσα σε μια στοά παλιού πολυβολείου από δυο εθελοντές που συμμετείχαν στην αναζήτησή της. 

Η διαπίστωση των ιατροδικαστών πως ο θάνατός της οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια προκαλεί ποικίλα ερωτήματα για τους λόγους, αλλά και τον τρόπο που έγινε η δολοφονία.

Η υπόθεση ωστόσο έχει εξελιχθεί σε θρίλερ καθώς πληροφορίες από το zougla.gr αναφέρουν πως στο σώμα της η άτυχη γυναίκα φέρει μαχαιριές ενώ έχει κοπεί και το ένα της αυτί, κάτι που μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει επιβεβαιωθεί από την πλευρά των ιατροδικαστών που ανέλαβαν την υπόθεση τον Σταμάτη Μπελιβάνη και τον Αντώνη Παπαδομανωλάκη, οι οποίοι αποφεύγουν να μιλήσουν δημόσια για τα ευρήματα της ιατροδικαστής εξέτασης, τα οποία έχουν γνωστοποίησει μόνο στις αστυνομικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα. 

Είναι πάντως σχεδόν βέβαιο πως η Suzanne Eaton δεν δολοφονήθηκε στο σημείο που βρέθηκε, αλλά ήταν ήδη νεκρή όταν μεταφέρθηκε εκεί από τους δολοφόνους της. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η σορός βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη οπότε η ταυτοποίηση έγινε, από στοιχεία που έδωσε ο σύζυγός της και αφορούσαν το ιατρικό ιστορικό της αλλά και από την οδοντοστοιχία της.

Το ενδεχόμενο του βιασμού παραμένει και αυτό ανοιχτό, λόγω της αποσύνθεσης όμως δεν μπορούσαν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και έτσι λήφθηκε υλικό για να ελεγχθεί εργαστηριακά, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται σε μία εβδομάδα.

Παράλληλα λήφθηκε υλικό από διάφορα σημεία του σώματος της 60χρονης και από τα ρούχα της για να ελεγχθεί για ξένο DNA.

 

Οι Αρχές του νησιού από την αρχή είχαν αρχίσει να προσανατολίζονται στο ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια και για τον λόγο αυτό από χθες το απόγευμα έχουν γίνει στοχευμένες προσαγωγές υπόπτων Ελλήνων και αλλοδαπών από την ευρύτερη περιοχή και γίνεται λήψη DNA από όλους τους. 

Η Suzanne Eaton έδωσε για τελευταία φορά σημεία ζωής στις 2 Ιουλίου στο Διεθνές Συνέδριο στο Κολυμπάρι Χανίων όπου επρόκειτο να συμμετάσχει. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η άτυχη γυναίκα επισκεπτόταν την Ελλάδα. Ήταν μια επιστήμονας αναγνωρισμένου διεθνούς κύρους. Μητέρα δυο αγοριών και σύζυγος Βρετανού επιστήμονα. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και από την πρεσβεία αλλά και από την οικογένειά της η οποία έδινε χιλιάδες ευρώ για πληροφορίες σχετικά με την εξαφάνισή της.

kriti24.gr