ΚΡΗΤΗ

Μαζεύουν τα πατίνια στο Ηράκλειο

Το μάζεμα των ηλεκτροκίνητων πατινιών από το κέντρο του Ηρακλείου, ξεκίνησε σήμερα η αστυνομία, μετά τα ατυχήματα που σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Είχε προηγηθεί την Παρασκευή σύσκεψη στο δήμο Ηρακλείου, με θέμα το πλαίσιο κανόνων για τη διάθεση και τη λειτουργία τους, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε επί τάπητος η αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που προκύπτουν από τη διάθεση και κυκλοφορία τους στην πόλη.
Τη σύσκεψη χαιρέτησε ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος τόνισε την ανάγκη άμεσης νομοθέτησης κανόνων που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων αυτών.
Όπως τονίστηκε, δήμος και φορείς δεν είναι αντίθετοι σε κάθε δράση που προωθεί την βιώσιμη αστική ανάπτυξη και πράσινη κινητικότητα μέσω των νέων τεχνολογιών, ωστόσο η πρόταση να εξετασθεί το ενδεχόμενο απαγόρευσης της διάθεσης και κυκλοφορίας των ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων ορθίων (πατίνια), έως ότου θεσπιστεί νομοθετικό πλαίσιο που θα ρυθμίζει τα θέματα αυτά.
Στο πλαίσιο αυτό η πρόταση αυτή θα προωθηθεί στην Επιτροπή Κυκλοφορίας, προκειμένου μέσα από τις σχετικές διαδικασίες να ενημερωθούν οι δημοτικές παρατάξεις και στη συνέχεια να εισαχθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Να σημειωθεί ότι έχει ήδη διαβιβαστεί από το Δήμο Ηρακλείου προς το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών, αίτημα για την θέσπιση κανόνων για να μπορεί στη συνέχεια να εκδοθεί κανονιστική πράξη εφαρμογής τους.

ΕΡΤ