ΚΡΗΤΗ

Προς πώληση 135 ξενοδοχεία στην Κρήτη

Αγγελίες πώλησης έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο συνολικά 135 ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στην Κρήτη, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε φέτος σε δημοφιλείς διαδικτυακούς τόπους για την αγορά και πώληση ακινήτων, με την “μερίδα του λέοντος” να αφορούν ξενοδοχεία των Χανίων.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την σχετική έρευνα του tornosnews.gr τον τελευταίο χρόνο καταγράφηκαν 1.155 αγγελίες για την πώληση ξενοδοχείων στο σύνολο της χώρας, τη στιγμή που πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1.144 ξενοδοχεία. Γεγονός που καταδεικνύει ότι μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων στην Ελλάδα εξακολουθεί να κινείται στα όρια της βιωσιμότητας.

Οι τιμές των προς πώληση ξενοδοχείων, διαμορφώνονται σύμφωνα με την τοποθεσία, την παλαιότητα, τα τετραγωνικά αλλά και τα αστέρια που διαθέτουν.

Στο Νομό Χανίων, όπου συνολικά 75 ιδιοκτήτες ξενοδοχείων έχουν δημοσιοποιήσει την πρόθεση τους για πώληση, πριν από λίγες ημέρες αναρτήθηκε αγγελία πώλησης παραθαλάσσιου ξενοδοχείου 15.000 τ.μ., στην τιμή των 32 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθεί ο Νομός Λασιθίου με 31 αγγελίες πώλησης, ο Νομός Ρεθύμνου με 26, ενώ μικρότερη είναι η προσφορά σε ξενοδοχεία στο Νομό Ηρακλείου, αφού μόλις 3 ιδιοκτήτες πουλάνε τα ξενοδοχεία τους.

Σημειώνεται ότι ο πραγματικός αριθμός των προς πώληση ξενοδοχείων μπορεί να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που καταγράφεται στην έρευνα, αν ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν και άλλοι διαδικτυακοί τόποι που διαθέτουν αγγελίες με το εν λόγω περιεχόμενο. Επίσης, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν τη πώληση των μονάδων τους και χρησιμοποιούν για λόγους εμπιστευτικότητας άλλα κανάλια εξεύρεσης αγοραστών.

Σε γενικές γραμμές πάντως γραμμές από τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται ότι πλέον του 10% των ιδιοκτητών ξενοδοχείων της χώρας επιθυμούν να πωλήσουν τα ξενοδοχεία τους δημοσιοποιώντας τις προθέσεις τους μέσω αγγελιών.

Αναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας ανά προορισμό

ΚΡΗΤΗ

Ν. Ηρακλείου 3

N. Λασιθίου 31

Ν. Ρεθύμνης 26

Ν. Χανίων 75

tornosnews.gr