ΚΡΗΤΗ

ΚΡΗΤΗ Προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση- Έκλεισε η διάβαση στον Κερίτη

Για μία ακόμη φορά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που από τα ξημερώματα της Τετάρτης, πλήττει διάφορες περιοχές του Νομού Χανίων.

Τα βασικότερα προβλήματα προς το παρόν, εντοπίζονται κυρίως στις μετακινήσεις των οδηγών. 

Στον ποταμό Κερίτη στην περιοχή του Αλικιανού, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ένα τμήμα της προσωρινής διάβασης που είχαν κατασκευάσει κάτοικοι και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε Μουσούρων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διέλευση οχημάτων, από το συγκεκριμένο σημείο.

Νωρίτερα για λόγους ασφαλείας ο δρόμος να κλείσει προσωρινά.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτιστικής Προστασίας κ. Τάσο Κουρουπάκη, δίνεται στην κυκλοφορία, έστω και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση, η στρατιωτική γέφυρα τύπου Bailey  που έχει τοποθετηθεί, ώστε να εξυπηρετεί την κυκλοφορία στην περιοχή. 

Στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου, στην περιοχή του Καβρού, η έντονη βροχή και το χαλάζι που έπεσαν, προκάλεσαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω και της περιορισμένης ορατότητας.

Στο Δήμο Κισάμου κυκλοφοριακό πρόβλημα εξαιτίας κατολισθήσεων, υπάρχει και στο δρόμο προς Πλοκαμιανά και Σφηνάρι. Στην περιοχή βρίσκονται συνεργεία του Δήμου Κισάμου καθαρίζουν τους δρόμους, ωστόσο επιβάλλεται η προσοχή από τους οδηγούς που κινούνται στα συγκεκριμένα σημεία. 

Πτώσεις από πέτρες και μικρούς βράχους σημειώνονται και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου σε διάφορες περιοχές του Νομού, κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Πλατανιά. 

Οι αρμόδιοι συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. 

Στη Σούγια του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, ο χείμαρρος έφτασε μέχρι τη θάλασσα κόβοντας τον δρόμο στα δύο, ενώ η παραλία εξαφανίστηκε.

Στις Καλύβες, ένα τμήμα του τοιχίου που συγκρατεί το έδαφος κάτω από τον παραλιακό δρόμο, είναι έτοιμο να καταρρεύσει.

Αποκλεισμένη είναι και η Γαύδος, καθώς υπάρχει απαγορευτικό για το πλοίο «Δασκαλογιάννης» της ΑΝΕΝΔΥΚ.

https://www.kriti24.gr/