ΚΡΗΤΗ

Πλημμύρες στην Ιεράπετρα: Εγκλωβίστηκαν δύο άτομα – Κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο

Με αρκετά προβλήματα σε όλο το εύρος του Δήμου Ιεράπετρας, κύλησε η χθεσινή νύχτα όπου έβρεχε συνεχώς, αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο, και από το πρωί έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης σε πολλά σημεία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στο Κάτω Χωριό όπου η βροχή ήταν έντονη προκαλώντας προβλήματα από φερτά υλικά σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύο, ενώ ένα όχημα κόλλησε σε νερά και λάσπες και χρειάστηκε παρέμβαση από συνεργείο του Δήμου. Πληροφορίες υπάρχουν επίσης για ένα τοίχο που έπεσε, ενώ νερά έχουν μπει και στο νηπιαγωγείο της περιοχής, χωρίς το πρόβλημα να είναι μεγάλο.

Πλημμύρες προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ιεράπετρα στην Κρήτη. Σε Γρα, Λυγιά και Άνω Χωριό οι κάτοικοι αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Στους Καθαράδες έκλεισε δρόμος εξαιτίας υπερχείλισης χειμάρρου.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις ενώ απεγκλώβισε δύο επιβαίνοντες ΙΧ αυτοκινήτου που εγκλωβίστηκαν.

Καταστροφές υπέστησαν αγροτικοί δρόμοι ενώ οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς έγιναν κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου από Ιεράπετρα τόσο προς Μακρύ Γιαλό όσο και προς Άγιο Νικόλαο.

https://radiolasithi.gr/