ΚΡΗΤΗ

Κλειστό το Εργοστάσιο Ανακύκλωσης, απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Στον «αέρα» έχει τιναχθεί η ανακύκλωση στην Ανατολική Κρήτη, λόγω της αναστολής λειτουργίας από τις 13 Νοεμβρίου, του Κέντρου Διαλογής Απορριμμάτων Ηρακλείου. Την ίδια ώρα απλήρωτοι παραμένουν το τελευταίο δίμηνο οι εργαζόμενοι στο Κέντρο, η κατάσταση των οποίων χαρακτηρίζεται δραματική.
Το θέμα συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και με την συμμετοχή των δημάρχων Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβού, Αρχανών – Αστερουσίων Μανώλη Κοκοσάλη, Χερσονήσου Γιάννη Σέγκου, Μινώα Πεδιάδος Μανώλη Φραγκάκη και των αντιδημάρχων Καθαριότητας των δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Σητείας.
Συμφώνησαν να επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης που διαχειρίζεται το Κέντρο Διαλογής στο Ηράκλειο και με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης που έχει εποπτικό ρόλο, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο. Οι δήμαρχοι αποφάσισαν να πιέσουν προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία ορισμού νέου αναδόχου στο Κέντρο Διαλογής, για το οποίο ο ΕΣΔΑΚ έχει εκπονήσει μελέτη αναβάθμισής του.