ΚΡΗΤΗ

Έως τον Μάιο του 2024 έτοιμο το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι

Το έργο κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου, ουσιαστικά ξεκινάει τώρα, υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου.

Η ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου αφορούσε την πρόβλεψη κόμβου σύνδεσης στο νέο αεροδρόμιο με τον επαρχιακό δρόμο Αρκαλοχώρι – Καστέλλι Κρήτης.

«Χωρίς να θέλω να ευλογήσω τα γένια της Κυβέρνησης, το έργο αυτό επί της ουσίας ξεκινάει τώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Και συνέχισε: «Και για πρώτη φορά είχαμε το εξής παράδοξο: Να έχει συμβασιοποιηθεί το έργο από το 2017, να έχει εγκριθεί το δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων – δηλαδή το δάνειο που χρηματοδοτεί τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου σε αυτό το έργο, που είναι ένα κλασικό έργο σύμβασης παραχώρησης – και η ΚΕΜΚΕ επί ενάμιση χρόνο να μην έχει έρθει σε συνεννόηση με τη DG COMP για να πάρει το πράσινο φως ώστε να αρχίσουν οι πρόδρομες εργασίες. Επομένως, σε ό,τι αφορά τον χρονικό ορίζοντα, η υλοποίηση των έργων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός εξήντα μηνών από την ημερομηνία έναρξης της παραχώρησης, δηλαδή, το αργότερο μέχρι το Μάιο του 2024», επεσήμανε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.