ΚΡΗΤΗ

Κορωνοϊού:Τι έδειξαν τα τεστ σε γιατρούς και νοσηλευτές του ΠΑΓΝΗ που ήρθαν σε επαφή με τον 87χρονο

25 Μαΐου 2020 - 17:20

Ολοκληρώθηκε ο εργαστηριακός έλεγχος των τεστ που έγιναν σε 27 άτομα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, τα οποία ήρθαν σε επαφή με τον 87χρονο από τα Χανιά, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. .

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ηλικιωμένος άντρας είχε επισκεφθεί προ 10ημέρου το ΠΑΓΝΗ, για την τοποθέτηση βηματοδότη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν και στους 27 εργαζομένους στο ΠΑΓΝΗ,  ήταν αρνητικά.

Αναμένονται τώρα τα αποτελέσματα των ελέγχων, που έχουν γίνει στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον  

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 87χρονος, νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στην ειδική ομάδα covid 19, στο Νοσοκομείο Χανίων.

Αντιδράσεις του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ αναφέρει:

«Αναστάτωση επικράτησε χθες στο νοσοκομείο μας μετά την επιβεβαίωση του 17ου κρούσματος κορονοϊού στην Κρήτη, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων, καθώς πριν από 8 μέρες είχε γίνει τοποθέτηση βηματοδότη στο Αιμοδυναμικό τμήμα του ΠΑΓΝΗ. Γιατροί, νοσηλευτές, καθαρίστριες, τραυματιοφορείς και το υπόλοιπο προσωπικό που ήρθε σε επαφή με το ηλικιωμένο κρούσμα προσήλθαν ανήσυχοι στο ΤΕΠ Κορονοϊού του ΠΑΓΝΗ προκειμένου να κάνουν το μοριακό τεστ.

Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η ανάγκη για λήψη πρόσθετων μέτρων για την προστασία της υγείας εργαζομένων και ασθενών και για πιο εκτεταμένους διαγνωστικούς ελέγχους.
Διεκδικούμε:

• Να γίνεται προληπτικός εργαστηριακός μοριακός έλεγχος για κορονοϊό όλων των ασθενών που εισάγονται στα δημόσια νοσοκομεία (και όχι μόνο αυτών που πρόκειται να χειρουργηθούν), ώστε να προφυλαχθούν οι εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι ασθενείς από τη μετάδοση από ασυμπτωματικούς / προσυμπτωματικούς φορείς.

• Να γίνεται συστηματική περιοδική εξέταση του συνόλου των εργαζομένων με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2, καταγραφή και αναγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και τον ασφαλιστικό φορέα της επαγγελματικής ασθένειας – λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό.

• Να εξασφαλισθεί επάρκεια σε κατάλληλα ατομικά μέσα προστασίας, ώστε να παρέχονται σε όλους τους εργαζόμενους. Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2) για όλους τους εργαζόμενους με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2 (σε ΤΕΠ, ΜΑΚ, ΜΕΘ).

• Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε διαγνωστικά μοριακά τεστ, ώστε να είναι δυνατή η εκτεταμένη ιχνηλάτηση κρουσμάτων και των επαφών τους.

• Να ενισχυθούν με προσωπικό οι Επιτροπές Λοιμώξεων.

• Να ενισχυθούν με προσωπικό και κρατική χρηματοδότηση τα δημόσια ιολογικά εργαστήρια.

Η υγεία των εργαζομένων και των ασθενών πρέπει να παρέχεται δωρεάν με κριτήριο την καθολική κάλυψη των αναγκών και όχι στη λογική του μικρότερου δυνατού κόστους».

πηγη kriti24.gr