ΚΡΗΤΗ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Άνδρας έπεσε από τον τρίτο όροφο και πέθανε

Τραγική κατάληξη είχε η εργασία σε μπαλκόνι για έναν 65χρονο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στο Ηράκλειο.

Ο 65χρονος άνδρας πήγε σε πολυκατοικία στην οδό Μελισσηνών, προκειμένου να πραγματοποιήσει εργασίες, ωστόσο ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι του 4ου ορόφου, έπεσε στο κενό, με τον τραυματισμό στο κεφάλι να είναι τόσο σοβαρός, ώστε να χάσει τη ζωή του ακαριαία.

Πέρα από το ασθενοφόρο, στο σημείο μετέβησαν και οι αστυνομικές αρχές προκειμένου να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 65χρονος μετέβη στην πολυκατοικία προκειμένου να πραγματοποιήσει επισκευές σε ακατοίκητο διαμέρισμα παλιάς πολυκατοικίας κι ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι, ξηλώθηκαν τα κάγκελα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό. Τα κάγκελα όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, ήταν από αλουμίνιο και τζάμι.

Στο σημείο μετέβησαν μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου. Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου αναφέρεται:

«Ένα νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, με θύμα τον συνάδελφο Α.Κ. ηλικίας 65 ετών, έπειτα από πτώση από τον 4ο όροφο σε επισκευή. Μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου βρέθηκαν στο τόπο του δυστυχήματος όπου
διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας. Είναι θλιβερό συνάνθρωποί μας να χάνουν τη ζωή τους στο μεροκάματο γιατί είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, είτε η πενιχρή σύνταξη δεν φτάνει ώστε να ζήσει την οικογένειά του με αξιοπρέπεια.
Απαιτούμε την άμεση στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας και των υπόλοιπων ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για να μπει φρένο στα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς.
Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια του Συνδικάτου μας και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του συναδέλφου.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις της εργοδοσίας, αλλά να σηκώσουν το κεφάλι και οργανωμένα, μαζί με το Συνδικάτο, να παλέψουμε για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας.»

πηγη creta24.gr/